„Biotehnologii, prezent si perspective”

La manifestare participa peste 150 de specialisti din tara si state precum Germania, Norvegia, SUA
Peste 150 de specialisti in inginerie alimentara din universitati, institute, colegii, grupuri scolare, societati comerciale romanesti si din strainatate se vor reuni la cea de-a III-a editie a Simpozionului International „Bio-tehnologii, prezent si perspective”, organizat de Facultatea de Inginerie Alimentara de la Universitatea „Stefan cel Mare”, in perioada 15-17 noiembrie.

Potrivit decanului facultatii, prof. univ. dr. Sonia Gutt, vor fi prezentate 90 de lucrari de specialitate de la 16 universitati, doua institute de cercetare, 5 colegii si grupuri scolare, 11 societati comerciale, din care doua din Grecia, 5 institutii si 8 universitati straine. Sunt inscrisi participanti din Bucuresti, Bacau, Constanta, Galati, Iasi, Sibiu, Ramnicu Valcea, Timisoara, Targoviste, precum si din Germania, Republica Moldova, Norvegia, Ucraina, SUA. „Speram ca aceste lucrari sa constituie o contributie la cresterea calitatii vietii prin cunoastere. Facultatea noastra implineste 30 de ani si va fi pentru noi o dubla sarbatoare. Incercam sa facem un moment festiv si cu aceasta ocazie”, a precizat prof. Sonia Gutt.

Deschiderea oficiala a manifestarii are loc astazi, de la ora 10, in Auditorium „Joseph Schmidt” al Universitatii, urmand prezentarea lucrarilor in plen si pe sectiuni, care se vor desfasura in auditorium si amfiteatrele D3 si „Dimitrie Leonida”.

Facultatea de Inginerie Alimentara Suceava are 3 specializari – Ingineria produselor alimentare, Controlul si expertiza produselor, Inginerie si management in alimentatie si agroturism, aceasta din urma introdusa in anul academic 2007-2008. In total sunt 880 de studenti la aceasta facultate, care are colaborari cu institutii similare din Lille, Cernauti, Chisinau, Spania, existand si o propunere de colaborare cu o universitate de profil din Lisabona, Portugalia. „Peste 90% din absolventii nostri isi gasesc de lucru in tara si strainatate. Sunt oameni de la noi care conduc fabrici in Italia, Anglia, SUA”, a mai precizat decanul facultatii.

Sursa: Crai nou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *