„Recolta” modesta la noua editie a „Marii Debarasari”

In judetele Brasov si Teleorman, colectarea deseurilor electrice s-a dovedit a fi pierdere de vreme. Ministerul Mediului a reluat programul, dupa ce l-a intrerupt pentru „redimensionare” timp de doua luni.
deseuri colectate
Campania Ministerului Mediului de strangere a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE), desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, a avut rezultate mai mult decat modeste.

La Brasov, angajatii firmei de salubritate, dupa ce au colindat orasul in lung si in lat, timp de patru ore, s-au intors doar cu o singura masina de spalat stricata, pe care au depus-o dezamagiti la unul dintre centrele de colectare, informeaza „Antena 3”.
Nici in Teleorman, „Marea Debarasare” nu a fost un succes.

Campania a fost organizata in municipiile Rosiorii de Vede si Turnu Magurele, iar deseurile stranse din fata portilor au cantarit in total 700 de kilograme. In municipiul Alexandria, Serviciul public de colectare, transport si depozitare a deseurilor nu s-a implicat in aceasta editie a campaniei nationale, informeaza Agerpres.

Ministerul Mediului: „Actiunea a avut succes!”

Anul trecut, informeaza aceeasi sursa, in ultimele doua actiuni de colectare a deseurilor electrice si electrocasnice, care au avut loc in lunile noiembrie si decembrie, in cele trei localitati amintite au fost colectate, in total, 4.300 de kilograme de
DEEE-uri.

In Gorj, campania s-a derulat si in mediul rural si au participat atat persoane fizice, cat si institutiile din judet, rezultatul fiind doua tone de DEEE-uri colectate. Campania „Marea Debarasare” a fost intrerupta pentru o perioada de timp de catre actuala conducere a Ministerului Mediului, care estimeaza insa ca, sambata, nivelul de colectare la nivel national a DEEE-urilor a fost foarte ridicat.

„Campania s-a desfasurat in 110 orase, iar nivelul de colectare a fost foarte ridicat, mai ales in Brasov si Constanta, iar actiunea a avut succes”, a declarat, pentru „Adevarul”, Dragos Nacuta, purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *