10 parcuri eoliene vor fi construite in urmatorii ani, in mai multe localitati din judetele Braila si Buzau

Num?rul dosarelor privind acreditarea generatoarelor eoliene a cunoscut o substan?ial? reducere
10 parcuri eoliene vor fi construite in urmatorii ani, in mai multe localitati din judetele Braila si Buzau

10 parcuri eoliene vor fi construite in urmatorii ani, in mai multe localitati din judetele Braila si Buzau, reprezentand o investitie totala de aprox. 1,35 miliarde de euro. Proiectul de investitii a fost inaugurat la data de 30 august 2012, in comuna Ciresu, in prezenta dlui Gheorghe Bunea, presedintele Consiliului Judetean Braila.

Pe teritoriul judetelor Braila si Buzau, Grupul Eolenvest dezvolta in prezent 9 proiecte energetice – respectiv de producerea energiei din surse regenerabile – parcuri eoliene cu o putere instalata cumulata de aprox. 897 MW, pe teritoriul administrativ al urmatoarelor comune: Ulmu, Ciresu, Zavoaia, Dudesti, Tudor Vladimirescu, Ciocile, Rosiori, Rusetu si Largu. Intreg ansamblul de proiecte energetice poarta numele de Parcurile Eoliene de Sud-Est.

Proiectele sunt derulate prin intermediul unor societati de proiect constituite in cadrul Grupului si sunt in prezent in diferite stadii de autorizare, studiile specifice masurare a vitezei vantului, evaluare a biodiversitatii sau studii geotehnice pentru fiecare locatie fiind in derulare inca de la inceputul anului trecut.

„Am intalnit in aceasta regiune a Romaniei oameni seriosi, capabili, muncitori si am avut parte de sustinerea partenerilor nostri si a autoritatilor locale, depasind toate dificultatile intalnite pe parcurs, care sunt de altfel normale cand discutam de un asemenea cadru complex de dezvoltare.
Ne dorim sa obtinem autorizatii de construire pentru aceste proiecte dezvoltate pe teritoriul judetelor Braila si Buzau pana la jumatatea anului 2013, pentru care raman a fi achitate taxele pentru autorizatii, care inseamna o contributie importanta la bugetul local al fiecarei comune in parte. Singura exceptie este proiectul din Tudor Vladimirescu, unde am obtinut autorizatia de construire pentru parcul eolian si suntem in proces de obtinere a autorizatiei pentru amplasarea traseelor de cabluri electrice si a instalatiei de racordare a parcului in statia Lacul Sarat” sustine Bernard Esquirol, Director General Filasa International.
Potrivit estimarilor specialistilor, la sfarsitul anului 2012, in Romania, peste 7,5% din cererea de electricitate ar putea fi acoperita de energia eoliana. Fiecare Megawat de putere eoliana cere o investitie cuprinsa intre 1,5 si 1,6 milioane de euro, astfel ca valoarea totala a investitiilor facute in Romania s-ar putea ridica pana la 5 miliarde de euro, pana in anul 2013.

Romania este unul dintre statele europene cu cel mai mare potential de crestere in domeniul parcurilor eoliene. Guvernul estimeaza potentialul generat de energia eoliana din Romania de ordinul a 14.000 de MW – cel mai mare din Europa de Sud-Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *