1000 de elevi si studenti si 23 de primarii sarbatoresc Ziua Mondiala a Mediului in Arges

1000 de elevi si studenti si 23 de primarii sarbatoresc Ziua Mondiala a Mediului in Arges

Sarbatorirea Zilei Mondiale a Mediului a fost stabilita, pe data de 5 iunie, de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, in anul 1972, pentru a marca deschiderea Conferintei de la Stochkolm cu privire la mediul inconjurator.

Potrivit Directorului Executiv al ARPM Pitesti, Zoltan KALMAN, ,,Deviza sub care se desfasoara anul acesta manifestarile de celebrare ale Zilei Mondiale a Mediului este , in concordanta cu desemnarea de catre Organizatia Natiunilor Unite a anului 2011 ca An International al Padurilor. Padurile joaca roluri multiple in viata noastra, si anume: resursa naturala pentru omenire, refugiu pentru multe specii si aer curat pentru toti. Padurile sunt adesea supranumite ca fiind
. Conservarea padurilor din intreaga lume trebuie sa fie o prioritate a constiintei noastre colective, care sa ne ajute sa ne schimbam stilul de viata. Cu acest prilej, A.R.P.M. Pitesti a lansat proiectul ecologic , care se va desfasura in cursul lunii iunie 2011.”

Proiectul cuprinde actiuni de educatie ecologica (simpozioane, concursuri si expozitii de arta plastica si fotografica, actiuni de ecologizare, parade Eco-Moda, etc.), dedicate celui mai important eveniment de mediu, care se vor derula cu participarea a 15 institutii de invatamant, cu implicarea unui numar de aproximativ 1000 de elevi si studenti, doua organizatii neguvernamentale si 23 de primarii.

Proiectul va fi implementat de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Pitesti in colaborare cu AUTOMOBILE DACIA, HOLCIM (Romania) – Ciment Campulung, OMV Petrom SA – Punct de Lucru ARPECHIM, S.C. LUKOIL Energy & Gas Romania SRL, Inspectoratul Scolar Judetean Arges, primarii si institutii de invatamant din judet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *