100.000 de masini electrice vor ajunge pe strazile Londrei

masina-electrica1.jpg

Primarul Londrei, Boris Johnson, a anuntat decizia de a transforma orasul in capitala masinilor electrice din Europa. Acesta a spus ca doreste sa introduca 100.000 de masini electrice pe strazile capitalei si sa construiasca o infrastructura de 25.000 de puncte de alimentare pe strazi, in parcari sau in magazine.

Johnson a mai afirmat ca va plati pentru o treime din planul de 60 de milioane de lire sterline din bugetul Autoritatii Londoneze si a provocat guvernul sa finanteze restul si sa promoveze entuziasmul referitor la masinile electrice. Gordon Brown a anuntat ca va tine cont de acesta cerere la urmatoarea discutie pe buget.

„S-a terminat vremea cand doar se discuta despre masinile electrice – trebuie sa actionam in mod real pentru a face ca masinile electrice sa devina o optiune simpla pentru londonezi”, a sustinut Johnson. „Sunt dispus sa aloc milioane pentru a construi infrastructura necesara pentru cand, in doar cativa ani, aceste autovehicule vor deveni accesibile pe scara larga.”

Printre propuneri se numara si schimbarea planului Londrei, asigurandu-se ca toate cladirile noi sa instaleze puncte de alimentare si cel putin unul din cinci spatii de parcare noi sa fie echipate cu optiuni de alimentare.

Acesta doreste, de asemenea, sa inlocuiasca cel putin 1.000 autovehicule din flota de masini a Autoritatii Londoneze cu masini electrice pana in 2015.

„Este un pachet de masuri fara precedent pentru a transforma Londra in capitala masinilor electronice din Europa”, a mai spus Johnson. „Urmand acesti pasi, nu vom crea doar slujbe ecologice, ci vom usura drumul pentru optiunile de transport mai putin poluant care vor imbunatati calitatea aerului, vor reduce poluarea sonora si vor contribui enorm la atingerea nivelului stabilit de mine pentru reducerea emisiilor de carbon. Este timpul ca banii guvernului sa ajunga unde trebuie si sa sustina planul meu de a face din masinile electrice cea mai eficienta optiune pentru londonezi.”

In ianuarie, secretarul de stat pentru transport, Geoff Hoon, a afirmat ca guvernul doreste sa foloseasca 250 de milioane de lire sterline pentru a stimula piata de masini electrice in Marea Britanie. Johnson a spus ca va sustine atragerea unei parti cat mai mari din aceasta suma pentru Londra, cea mai mare piata de masini din Anglia. In februarie, Johnson afirmase ca doreste sa ia o „parte consistenta” din aceste fonduri.

Directorul executiv al „Friends of the Earth”, Andy Atkins, este de parere ca viziunea primarului Londrei este admirabila, chiar daca pierde din vedere un lucru: „Masinile electrice sunt la fel de verzi ca si energia pe care o folosesc, iar elergia din surse regenerabile nu este sustinuta in Marea Britanie. Guvernul trebuie sa sustina imediat energia regenerabila pentru a se asigura ca aceste masini, la fel ca si casele noastre, folosesc energie „verde” curata si eficienta. Boris Johnson trebuie sa investeasca in transportul public, in biciclete si in masini electrice. Doar aceasta abordare va putea ajuta la reducerea emisiilor din Londra cu 60% pana in 2025 si sa aduca Londra in limitele UE de poluare.”

Sursa: EcoWorldly

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *