12 motive pentru a nu mai bea apa imbuteliata
12 motive pentru a nu mai bea apa imbuteliata

Este o conceptie gresita aceea pe care o impartasesc multi oameni conform careia apa imbuteliata este mai sigura decat cea de la robinet, sticlele de plastic fiind reciclate si mediul nu sufera astfel in nici un fel in timpul procesului de imbuteliere. Din pacate, este foarte departe de adevar! Asa ca, in caz ca aveati nevoie de mai multe motive pentru a inceta consumul de apa imbuteliata, sau doar subiecte de conversatie, iata 12 motive solide pentru a va debarasa de obiceiul de a bea apa imbuteliata.

– Apa de la robinet din S.U.A. este una dintre cele mai sigure din lume.
– Aproximativ 40 % din apa imbuteliata si vanduta in S.U.A e, oricum, numai apa de la robinet filtrata. Daca veti verifica eticheta si veti gasi specificatia ” provenita dintr-o sursa municipala” sau ” apa din sistemul comunitatii” inseamna ca e apa de la robinet.
– Band apa de la robinet evitati ingrasamintele, produsele farmaceutice, dezinfectantii si alte chimicale gasite in apa imbuteliata in urma studiilor.
– Apa imbuteliata costa aproximativ $0.002 pe galon (unitate de masura pentru capacitate folosita in tarile de limba engleza si egala cu circa patru litri) comparativ cu $0.89 pana la $8.26 pe galon in cazul apei imbuteliate.
– 88% din sticlele goale de plastic din S.U.A nu se recicleaza. Institutul de Reciclare a Recipientelor anunta ca 30 de milioane de zisticle goale pe zi nu apuca sa fie reciclate.
– Sticlele de plastic pot elibera in apa chimicale in cazul in care sunt expuse prelungit la soare, incalzite sau refolosite de mai multe ori.
– Producerea sticlelor de plastic( PET sau polietilena) pentru a satisface cererea de apa imbuteliata consuma aproximativ 17.6 milioane de barili de petrol (fara a lua in considerare costurile transportului). Aceasta cifra este aproape egala cu cantitatea de necesara pentru a alimenta mai mult de un milion de vehicule in S.U.A. in fiecare an. La nivel mondial, procesul de imbuteliere a apei consuma aproximativ 2.7 milioane de tone de plastic anual.
– Companiile producatoare de apa imbuteliata induc in eroare comunitati sa renunte la sistemul public de alimentare cu apa in schimbul unor slujbe periculoase.
– Producerea efectiva a sticlei de plastic poate consuma de pana la 7 ori cantitatea de apa existenta in sticla.
– Saptamanal, 37,800 camioane livreaza apa imbuteliata pe teritoriul S.U.A.
– EPA impune standarde mult mai ridicate pentru apa de la robinet decat FDA pentru apa imbuteliata.
– 1 din 6 oameni la nivel mondial nu dispune de resurse sigure de apa potabila, iar aproximativ 3,000 de copii mor pe zi din cauza bolilor provocate de apa nepotabila consumata. Asta in timp ce americanii cheltuie aproximativ $16 miliarde pe an pe apa imbuteliata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here