12.000 euro pentru un specialist pe probleme de balene, desi acestea nu exista in Marea Neagra

Romania are un specialist pe probleme de balene, pentru care plateste 12.000 de euro numai in acest an. Suma reprezinta contributia la bugetul Comisiei Internationale privind Reglementarea Vanarii Balenelor. Exista, insa, o „mica” problema: in Marea Neagra nu exista balene…
specialist pentru balene
O hotarare adoptata de curand de Guvern prevede ca aproape 12.000 de euro sa ajunga la Comisia Internationala pentru Vanatoarea de Balene. Peste 7.500 euro pentru anul financiar 2008-2009, iar restul de 4.200 de euro pentru anul trecut.

Banii vin de la bugetul Ministerului Mediului si au adus tarii noastre un post de comisar european pentru problemele balenelor.

Contactat de ziaristii de la Gandul, purtatorul de cuvant al Ministerului Mediu, Dragos Nacuta, a declarat ca Romania a aderat la Comisia Internationala pentru Vanatoarea de Balene la solicitarea Comisiei Europene.

Cu toate acestea, insa, nu toate tarile membre UE fac parte din organizatia de reglementare a vanatorii cetaceelor. Desi in Marea Neagra nu exista nicio balena, Nacuta nu vede o problema in aceasta investitie.

„La solicitarea Comisiei Europene am aderat. Ne-a adresat o scrisoare si ne-a cerut sa ne implicam. (…) Nu avem balene. Oricum, nu este o suma foarte mare!”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului.

Cel care va apara interesele tarii noastre in domeniul vanatorii de balene este Simion Nicolaev, directorul Institutului National de Cercetare „Grigore Antipa”.

Romania si-a manifestat interesul fata de vanatoarea de cetacee inca din 9 aprilie 2008, cand am devenit parteneri ai International Whaling Commission.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *