Felinele sunt transportate intr-un camion pana in Budapesta, iar de acolo vor lua avionul pana la destinatie. Or fi 13, dar sunt norocosi.13 lei

13 lei. Nu noi, nu vechi. Ci 13 feline. Originare din Oradea, felinele vor avea curand carte de identitate englezeasca. 13 Lei de la gradina zoo din Oradea se vor muta in parcul din Yorkshire, Marea Britanie.

Feline cu personalitate puternica, leii africani nu s-au lasat usor sedati.

Veterinarii, veniti special din Anglia, au sedat pe rand leii si apoi i-au bagat in custi.

„Am sedat primul leu si putem merge mai departe, putem sa-i sedam si pe ceilalti. Deci mai avem 12 lei de sedat si cred ca vom avea o zi lunga”, a declarat John Minion, patronul parcului Yorkshire.

„Este o procedura care se face prin impuscare cu substante anestezice si narcotice care vor tine intre o ora jumatate si doua ore”, a precizat veterinarul Silviu Bogdan.

Actiunea de mutare a leilor a inceput inca de acum opt luni cand directoarea gradinii zoologice a decis ca felinele au nevoie de o noua casa.

„Am facut un protocol de organizare. Fiecare stie ce are de facut. Sigur surprize pot sa existe (…) Pentru procedura de tranchilizare cei din New Yorkshire au adus o echipa de medici specializata”, a declarat Daiana Ghender, seful zoo Oradea.

O echipa de la BBC Wild a venit tocmai din Anglia sa filmeze pas cu pas relocarea felinelor. Jurnalistii au promis chiar ca vor trimite imagini cu noua locuinta a leilor banateni.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here