1500 de elevi clujeni vor invata cum sa se poarte cu maidanezii

In 30 de scoli din judet, elevii de clasele a III-a si a IV-a se vor juca cu maidanezi, vor invata cum sa se apere de animale, dar si cum sa reactioneze cand sunt atacati pe strada de cainii fara stapan.copiii si maidanezii

Timp de cinci luni, copiii vor sustine cate un curs pe saptamana, in care vor fi educati privind animalele domestice, dar si cele salbatice. Pe parcursul proiectului, elevii vor avea ocazia sa se joace cu cainii maidanezi ai asociatiei Vier Profen, cea care deruleaza campania, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj.

La dispozitia celor mici va fi pus un suport de curs, dar si materiale video despre animale. Reprezentantii ISJ Cluj sustin ca parintii vor fi consultati cu privire la acest proiect, iar acestia vor avea ocazia sa asiste la cursuri. „Cainii ce participa la acest proiect sunt luati de pe strada, insa au fost vaccinati, deparazitati si dresati”, a declarat inspectoarea Anicuta Ursache.

Cursurile incep la inceputul lunii martie, iar pentru acest program au fost instruiti peste 70 de invatatori. „Dorim, astfel, ca elevii sa devina mai responsabili, si sa invete sa respecte animalele”, a conchis Veronica Tulpan, coordonatorul proiectului.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *