200 de specii noi de broaste

Cercetatorii au descoperit peste 200 de specii noi de broaste in Madagascar, insa criza politica afecteaza conservarea faunei unice din Oceanul Indian, dupa cum arata un studiu citat de Reuters.
specii de broasca
Descoperirea aproape ca dubleaza numarul amfibienilor cunoscuti si demonstreaza, inca o data, ca bogatiile naturale din Madagascar au reusit sa revigoreze turismul, din care se scoat circa 390 milioane de dolari pe an. Cu toate acestea, problemele politice cu care se confrunta Madagascarul, dupa numeroasele revolte de strada, afecteaza conservarea zonei.

„Instabilitatea politica permite taierea padurilor din parcurile nationale, generand nesiguranta pentru viitorul proiectelor de protejare a zonelor”, a declarat cercetatorul David Vieites, de la Muzeul national spaniol de Stiinta Naturala.

Madagascar, a patra insula ca marime din lume, este cunoscuta pentru numeroasele specii de animale exotice, precum broastele otravitoare sau lemurienii ce au blana de pe coada sub forma de inele inchise la culoare.

Peste 80% din mamiferele din Madagascar nu pot fi intalnite decat aici, in timp ce despre cele 217 specii de amfibieni, cunoscute pana acum, se crede ca sunt native.

„Oamenii cred ca se cunosc toate speciile de animale si plante care traiesc pe Pamant. Insa mai avem multe de aflat, majoritatea formelor de viata de pe Pamant inca asteapta sa fie descoperite”, a spus si Miguel Vences, membru al echipei de cercetatori si profesor la Technical University din Braunschweig.

80% dintre padurile tropicale din Madagascar au fost distruse de nevoia de extindere a teritoriului oamenilor, fiind puse in pericol sute de specii.

Studiul, realizat de Consiliul spaniol de Cercetare Stiintifica (CSIC) si publicat in revista de specialitate Proceedings of the National Academy of Sciences, arata ca s-au descoperit intre 129 si 221 de specii noi de broaste, ceea ce ar dubla numarul amfibienilor cunoscuti in intreaga lume. Un sfert din speciile descoprite nu au fost observate si in afara zonelor neprotejate.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *