2.000 de pomi de Craciun

De la an la an, numarul pomilor de Craciun pe care Directia Silvica (DS) Valcea ii pune la dispozitie este in scadere. Acest lucru se intampla pentru ca marile suprafete de padure de rasinoase au fost predate persoanelor fizice si particulare.
brazi de craciun
VALCEA. Cu ocazia Sarbatorilor de iarna, DS Valcea pune la dispozitie 2.000 de pomi de Craciun. Dintre acestia, 1.200 sunt brazi si 800 – molizi.

„De la an la an numarul pomilor de Craciun pe care ii recoltam e in continua scadere, pentru ca nu mai avem proprietati. In 2007, am pus la dispozitie peste 3.000 de pomi”, a declarat Ion Oprescu, purtatorul de cuvant al DS Valcea. Reprezentantii DS au intocmit documentatia pentru a recolta cei 2.000 de pomi, care a fost aprobata de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) si sunt asigurate sigiliile si crotarele. Dintre cei 2.000 de pomi, 800 vor fi distribuiti gratuit personalului silvic, conform contractului colectiv de munca. Restul se vor desface de la sediile Ocoalelor Silvice, pentru institutiile publice si populatie. Pretul unui brad este in functie de inaltime.

Un brad cu o inaltime cuprinsa intre 1,3 – 3 metri va costa intre 24 si 36 de lei. Un molid de aceleasi inaltimi va costa intre 12 – 24 de lei. Exemplare mai mari de trei metri sunt considerate comenzi speciale si pretul lor va fi in functie de inaltime. Cei 2.000 de pomi provin din lucrari de rasinoase si din pepiniere.

Brazi in ghivece

„Ca sa ii salvam ne-am gandit ca de anul viitor sa punem brazi in ghivece si sa ii dam oamenilor, iar dupa Sarbatori ei sa ni-i returneze. Incercam sa vedem cum va fi. Si pentru acest an am pregatit cateva ghivece si speram sa fie atractive pentru populatie”, a spus Oprescu.

In Piata Centrala din Ramnicu Valcea nu au aparut inca pomi de Craciun, dar in comparatie cu preturile de anul trecut, un brad va costa triplu, fata de cel de la DS. Valcenii care vor cumpara brad trebuie sa fie foarte atenti ca sa aiba crotar, pentru ca la un control pot sa ramana fara el. Cei care incearca sa fure brazi din padure risca sa se aleaga cu dosar penal.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *