2006 a batut recordul la emiterea gazelor cu efect de sera

Anul 2006 a batut recordul in ceea ce priveste eliberarea gazelor cu efect de sera in intreaga atmosfera a Globului, a anuntat agentia meteorologica a ONU. Geir Braathen, specialist al Organizatiei Meteorologice Mondiale, a spus ca, potrivit ultimelor masuratori, concentratiile medii de dioxid de carbon si oxid de azot au crescut neasteptat de mult.

El a mai precizat ca dioxidul de carbon este un actor din ce in ce mai activ in incalzirea globala. Mai precis, in ultimii zece ani, contributia dioxidului de carbon la incalzirea globala a fost de 87%, iar in ultimii cinci ani, a crescut la 91%. Se asteapta ca aceasta tendinta sa continue si in urmatorii ani.

Singura veste buna este ca metanul a ramas stabil in perioada 2005-2006. Metanul este al treilea dintre gazele cu efecte importante in incalzirea globala. Oficialii ONU au mai precizat ca centralele energetice, masinile, navele si avioanele care folosesc carbune sau petrol, poarta o mare vina pentru emiterea dioxidului de carbon in atmosfera.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *