2010, cel mai cald an de pana acum

Conform unei analize efectuate de institutul National Climatic Data Center, din America, acest an va fi cel mai cald din istorie, ceea ce inseamna seceta.cel mai cald an

In primele sase luni ale acestui an s-au inregistrat temperaturi mai ridicate cu 0,3 grade Celsius decat in prima jumatate a anului 1998, detinatorul recordului.

„La inceputul acestui an am avut parte de un episod El Nino care a contribuit la cresterea temperaturilor nu numai in regiunea Pacificului, ci a contirbuit si la aparitia unor anomalii pe intregul glob”, a declarat Jay Lawrimore, care a realizat studiul, citat de Reuters.

Temperaturi foarte ridicate s-au inregistrat si in Canada, Africa, oceanele tropicale si in unele parti din Orientul mijlociu. Nordul Thailandei se confrunta cu cea mai puternica seceta din ultimii 20 de ani, in timp ce in Israel se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi si cea mai grea seceta din 1920 incoace. In Marea Britanie, acest an este cel mai secetos din 1929 incoace.

Ramane de vazut daca anul 2010 va intrece anul 2005 la temperaturi, in functie de evolutia temperaturilor in restul anului.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *