2010, cel mai calduros an

Conform datelor publicate de Agentia americana de clima, anul 2010 este cel mai calduros an de pana acum, cu temperaturi record in luna aprilie si in primele patru luni.incalzirea globala

„In luna aprilie, temperaturile medii la nivel global au fost cele mai ridicate (14,5 grade Celsius), cu 0,76 grade Celsius mai mult decat in mod normal”, a aratat National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), dupa cum informeaza Reuters.

Aceste temperaturi au depasit recordul inregistrat in 1998, iar temperaturile din luna aprilie sunt pe locul trei la cele mai mari inregistrate din 1880 incoace.

Mai cald ca de obicei a fost in Canada, Alaska, estul Americii, Australia, sudul Asiei, Africa de Nord si in nordul Rusiei.

„Cele mai scazute temperaturi s-au inregistrat in Mongolia, Argentina, estul Rusiei, vestul Americii si in China”, se mai arata in raportul NOAA.

China s-a confruntat cu cele mai scazute temperaturi in luna aprilie, din 1961 incoace.

Si ghetarii din regiunea Arctica au fost afectati de incalzirea globala, suprafata acoperita de gheata fiind de 14,7 milioane de kilometri patrati, cu 2,1 % mai putin decat in perioada 1979-2000.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *