2010 se anunta un an fierbinte

Datele meteorologilor britanici arata ca anul viitor s-ar putea depasi temperaturile maxime record din 1998. Specialistii spun ca cea mai ridicata valoare medie la nivel global va fi depasita cu 0,6 grade Celsius.an fierbinte

Concluziile celor mai recente studii realizate de Institutul National de Meteorologie din Marea Britanie au fost prezentate in cadrul summitului pentru schimbari climatice de la Copenhaga, Danemarca.

Scepticii cu privire la incalzirea globala sustin ca cei mai multi climatologi sunt manipulati si constransi sa modifice datele obtinute in cercetarile lor in asa fel incat sa confirme ca incalzirea climei, determinata de poluarea generata de oameni, este o realitate.

Drept raspuns, meteorologii britanici au strans 1.700 de semnaturi de la membrii a 100 de institutii stiintifice din toata lumea care au demonstrat faptul ca fenomenul schimbarilor climatice este cat se poate de real.

El Nino amplifica incalzirea climei

„Suntem printre cei mai indreptatiti sa spunem ca studiile din ultimii ani arata ca incalzirea globala a fost provocata de cresterea cantitatii de dioxid de carbon din atmosfera, a caror generatori sunt omul si industria pe care a dezvoltat-o”, sustin meteorologii englezi.

Prognoza realizata de ei pentru anul 2010 arata ca acesta va fi cel mai calduros an din istorie si din cauza fenomenului atmosferic El Nino.

Lordul Nigel Lawson, un politician conservator din regiunea britanica Blaby, ii acuza pe aceiasi meteorologi, deoarece in urma cu cativa ani sustineau ca 2007 va fi cel mai calduros din istorie, dar s-au inselat.

Disputa

Scepticii sustin ca meteorologii britanici au mai facut in trecut previziuni care nu s-au adeverit.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *