2012, anul energiei „verzi” in Ialomita

Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
2012, anul energiei „verzi” in Ialomita
2012, anul energiei „verzi” in Ialomita

Afaceristii straini au investit 20 de milioane de lei pentru exploatarea resurselor regenerabile. Afacerile cu energie regenerabila atrag investitorii straini in judetul Ialomita. O analiza a reprezentantilor Consiliului Judetean Ialomita arata ca anul trecut au fost investiti in proiecte de constructie a centralelor eoliene si parcurilor fotovoltaice suma de 20 de milioane de lei.

Energie regenerabila si profitabila

Energia regenerabila, ramane deocamdata, principala sursa de atragere a investitorilor straini in judetul Ialomita. Desi au fost facute planuri si proiectii cu privire la dezvoltarea unor afaceri in domeniul industriei, producatorii de energie „verde” sunt cei care au ajuns primii in Baragan. Afaceristi din tari precum Olanda, Spania, Franta, Germania sau Danemarca au investit in Ialomita peste 20 de milioane de lei in centrale eoliene sau parcuri fotovoltaice. Toate acestea numai anul trecut.

De exemplu, un intreprinzator din Spania a primit deja autorizatia de constructie pentru un parc eolian de 58 MW pe care intentioneaza sa-l infiinteze la Gheorghe Doja. O firma din Danemarca va construi la Giurgeni parcul fotovoltaic de 8 MW ce va asigura energia electrica pentru Consiliul Judetean Ialomita, Spitalul Judetean Ialomita, precum si alte citeva institutii publice… Tot la Giurgeni, un alt investitor spaniol va construi un parc eolian cu o capacitate de 300 MW. „Noi suntem foarte incantati de modul in care producerea de energie verde a reusit sa atraga investitori in judetul Ialomita. Din acest punct de vedere viitorul pare bun. Pentru anul acesta si altii si-au exprimat dorinta de a construi parcuri fotovoltaice sau central eoline la noi in judet”, ne-a declarat Ioan Martin, vicepresedintele Consiliului Judetean Ialomita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *