2012, anul recordurilor in energia regenerabila

Trei parcuri solare au fost anun?ate c? urmeaz? s? se construiasc? la Târn?veni, dar nu s-au f?cut
2012, anul recordurilor in energia regenerabila

La finele anului 2012 s-au consemnat doua recorduri pe piata de energie regenrabila din Romania – s-au inagurat cel mai mare parc eolian si cea mai mare ferma fotovoltaica din tara.

In urma cu cativa ani cehii de la CEZ au anuntat ca vor sa investeasca 1,1 miliarde de euro in Romania in constructia celui mai mare parc eolian din Europa continentala. Acesta urma sa fie gata in 2010 dar din motive diverse, inclusiv obtinerea la timp a avizelor, parcul a fost gata cu putin timp inainte de sfarsitul lui 2012. Ferma este situata pe o colina de langa comunele Fantanele si Cogealac din judetul Constanta si are o capacitate de 600 MW. Firma care opereaza acest parc, Tomis Team, a intrat in acest an in topul producatorilor de energie din tara ajungand la o cota de 1,7%, devansand chiar complexuri energetice traditionale, precum Govora sau Paroseni.

Anul 2012 se inchieie cu o zestre de peste 2.000 de MW, fapt notabil in conditiile in care in 2009 nu erau decat 14 MW instalati. Alti mari producatori sunt portughezii de la EDP, cu fermele din imediata apropiere a reactoarelor nucleare de la Cernavoda, si italienii de la Enel, cu parcul de la Salbatica, din judetul Tulcea.

Afla AICI care este cel de-al doilea record de pe piata energiei regenrabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *