2112 voluntari „Plantam fapte bune in Romania” au plantat 60.000 copacei in 8 judete

2112 voluntari „Plantam fapte bune in Romania” au plantat 60.000 copacei in 8 judete
2112 voluntari „Plantam fapte bune in Romania” au plantat 60.000 copacei in 8 judete

Sezonul de plantari de primavara s-a incheiat cu succes: peste 2000 de oameni au venit alaturi de Initiativa Plantam fapte bune in Romania si au plantat 12 hectare de pamanturi neroditoare din tara noastra. Din toate colturile tarii, fie ca au fost romani, americani, britanici, egipteni, austrieci sau lituanieni, voluntarii au oferit o sambata din timpul lor in folosului comunitatii.

Initiativa Plantam fapte bune in Romania, initiata in 2011, are pana in prezent peste 6900 de membri in comunitatea de plantatori de fapte bune. Acestia locuiesc in apropierea localitatilor in care s-a plantat. Ei aleg sa petreaca timp in aer liber, sa ajute o comunitate, sa cunoasca alti oameni, pentru ca viata la oras ii tine departe de natura sau pentru ca isi doresc sa lase ceva in urma copiilor.

Voluntarii se bucura ca, In urma eforturilor acestora, cel putin 70% din copaceii plantati s-au prins.

Actiunile vor continua in vara, cand plantatorii de fapte bune sunt asteptati la traditionalele ingrijiri. De asemenea, romanii sunt invitati sa ia atitudine si sa gaseasca un pamant nou, dintr-o localitate noua, pe care sa-l adauge pe harta plantarilor de fapte bune.

Toate aceste eforturi sunt facute cu munca voluntara, cu sprijin din partea unor institutii precum: Consiliile Judetene din Satu Mare si Mures, prefecturile din Iasi, Ialomita, Arges, Mures, Timis si Covasna, Administratia Nationala a Penitenciarelor care trimite detinuti la actiuni, primariile Ardud, Armasesti, Baltati, Breaza, Taureni, Tigveni, Valcaul de Jos, Valcele si Vulturu care pun la dispozitie pamanturile, Jandarmeria Romana si Inspectoratele pentru situatii de urgenta care aduc jandarmi si pompieri in regim de voluntariat la actiuni, directiile silvice din judetele Arges, Mures, Vaslui, Covasna si ocoalele silvice Ardud si Suici care ne ajuta cu prezenta padurarilor la actiunile de plantare, Directiile judetene pentru tineret si sport Covasna si Arges.

Ne sunt alaturi organizatii precum Asociatia Pathos, Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Alutus, Asociatia Montana Carpati, AIESEC Mures, Cercetasii Romaniei filiala Mures, Asociatia pentru Comunitate Sfintu Gheorghe, Asociatia Studentilor Ecologi Sibiu, Asociatia Studentilor „SILVA” a Facultatii de Silvicultura Brasov, Asociatia „Ecou” din Sf.Gheorghe, Cercetasii Romaniei – filiala Tirgu Mures, Comunitatea Romanilor din Emiratele Arabe Unite, Facultatea de Inginerie a Mediului- Extensia Sf.Gheorghe a Universitatii „Babes-Bolyai”, Facultatea de Stiinte-Departamentul de Ecologie si Protectie a Mediului Sibiu din cadrul Universitatii Lucian Blaga, Facultatea de Alimentatie si Turism a Universitatii Transilvania Brasov, Liceul Tehnologic Ardud, Liceul Tehnologic „Constantin Brancusi” Sfintu Gheorghe, Generatia Tinerilor Europeni, Grupului Scolar „Iordache Zossima” Armasesti, Palatul Copiilor Sfintu Gheorghe, Social Eco Team care trimit voluntari de organizare si de plantare la actiunile noastre.

Mesajul nostru a fost preluat de mass media precum postul de radio Europa FM, portalurile www.responsabilitatesociala.ro si www.csrmedia.ro, fluxul de stiri Agerpres, canalele media locale: Covasnamedia.ro Nord-Vest TV, Observatorul de Covasna, Portal SM, Prima TV Tg. Mures, Satu Mare News, Stii TV Mures sau TVR Mures.

Ne sustin companii precum Adobe, Angeloexpres, Art&Hobby, Autoliv Romania, Avon, Bertis, Brutaria Dioszegi, Bus Trade, Charter Transair Agency,Cosmote, DB Schenker, Dr. Oetker, Emerson, Eurolines, Friesland Campina, Gotec Rom, Holcim, HP, JTI, Mazars, Mediurg Prahova, Mega Image, Oracle, Provident, Renania,  Serviciul de ajutor maltez Covasna, Trans Air Agency, The Cell, Timken, Tricomserv, Transmegic, Tuca, Zbarcea&Asociatii, Xerox Romania, Zoemia. Acest companii incurajeaza  angajatii sa s implic in actiuni de voluntariat sau acorda sprijin matrial sau financiar pentru pregatirea acestor actiuni.

Pentru cei care isi doresc sa se implice in plantarile de paduri din acest an sau chiar in pregatirea unor actiuni noi in cadrul Plantam fapte bune in Romania, ii invitam sa intre pe website-ul www.plantamfaptebune.ro sau pe pagina noastra de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *