22 aprilie este Ziua Internationala a Pamantului. Acum 4.54 de miliarde ani s-a nascut planeta pe care noi o chemam „casa”. O zi, 4.000 de evenimente in 174 de tari.

Ea a fost sarbatorita pentru prima oara in 1970, pentru a sublinia nevoia de a conserva resursele naturale ale Pamantului.

Nascuta dintr-o miscare a studentilor, Ziua Pamantului a devenit un eveniment educativ si informativ. Grupurile ecologiste se folosesc de aceasta ocazie pentru a atrage atentia asupra problemelor de mediu ale Terrei: poluarea aerului, apelor si a solului, distrugerea ecosistemelor, disparitia a mii de specii de plante si animale si epuizarea resurselor naturale.

Se insista asupra solutiilor care permit eliminarea, sau cel putin minimizarea, efectelor negative ale acivitatilor oamenilor. Aceste solutii includ reciclarea materialelor, conservarea resurselor naturale precum petrolul si energia, interzicerea folosirii produselor chimice daunatoare si oprirea distrugerii habitatelor fundamentale precum padurile umede, avand drept exemplu cunoscuta padure a Amazonului si protejarea speciilor de animale si plante amenintate cu disparitia.

Multe tari de pe intreg mapamondul au pregatit pentru aceasta zi speciala numeroase evenimente, mai precis 4.000 de evenimente in 174 de tari. Italienii, de exemplu, sarbatoresc Ziua Pamantului la Roma cu multa muzica si proiectari de imagini provenite din toate colturile Terrei. Si americanii sunt pregatiti sa celebreze Mama Planeta prin concerte dar si actiuni precum curatarea oraselor sau padurilor.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here