3 milioane de ha de teren agricol sunt degradate

3 milioane de ha de teren agricol sunt degradate

In cadrul programului „412×4 Ciresi”, desfasurat de ING Asigurari de Viata, au fost plantati pana acum 1.085 de copaci. Compania a derulat recent actiuni de plantare de copaci in Capitala si in comuna Valcelele, judetul Calarasi.

Cele doua zile de plantari – parte din etapa de toamna a programului „412×4 Ciresi” s-au finalizat prin sadirea a 885 de copaci, care se adauga celor 200 de ciresi plantati in luna aprilie in Parcul Palatului Copiilor din Bucuresti.

ING Asigurari de Viata a „adoptat” alti 600 de arbori in cadrul programului „Adopta un copac!”, dezvoltat de Asociatia ViitorPlus.

Compania si-a propus sa planteze peste 1.600 de copaci pana la finele anului, declara Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.

In cadrul parteneriatului „ING planteaza pentru Bucuresti”, incheiat intre ING Asigurari de Viata si Universitatea din Bucuresti, gradina Palatului Facultatii de Drept si spatiul verde al caminelor din Grozavesti au fost plantati 485 de ciresi. In plus, firma s-a alaturat proiectului sustinut de ViitorPlus pentru impadurirea terenurilor agricole degradate, adoptand 1000 de copaci, dintre care 400 au fost deja plantati cu participarea voluntarilor ING, in comuna Valcele, judetul Calarasi, restul de 600 de arbori „adoptati” urmand sa fie saditi pe un alt teren identificat de ViitorPlus.

„Implicarea companiilor private in efortul pe care il desfasuram pentru refacerea acestor zone este cu atat mai salutar si dezirabil, cu cat in Romania exista aproximativ 3 milioane de hectare de teren agricol degradat ce ar trebui impadurite, iar fondurile europene alocate ajung pana in 2013, pentru mai putin de 2% din aceasta suprafata”, spune Teodora Palarie, Vicepresedinte ViitorPlus.

Proiectul „Adopta un copac!” dezvoltat de ViitorPlus este un proiect de impadurire si presupune atat plantarea arborilor, cat si ingrijirea acestora timp de 5 ani, pana la maturitate.

Alaturi de programul de plantari, ca parte a strategiei de responsabilitate sociala vizand protejarea si imbunatatirea calitatii mediului, ING Asigurari de Viata s-a implicat in 2010 si in proiecte precum „Biciclete cu Cravate”, „Let’s DO It Romania!” si programe destinate educatiei „green” pentru tineri si angajatii companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *