Vanatorii din Sinaia au reusit sa captureze, in aceasta noapte, primii ursi, dupa ce au primit aprobarea Ministerului Mediului

urs
Masura a fost luata pentru ca animalele coboara din ce in ce mai des in statiuni si pun in pericol viata turistilor si a localnicilor. Primii care au cazut in mainile vanatorilor au fost o ursoaica si cei doi pui ai ei care se plimbau linistiti… pe aleile Pelesului. Animalele au fost mutate intr-o padure din judetul Arges. Ca sa prinda animalele, vanatorii au montat doua custi in care au pus mancare. Au asteptat o ora pana cand ursoaica, in varsta de noua ani, si cei doi pui ai sai s-au apropiat, apoi i-au impuscat cu tranchilizante.
„Actiunile vor continua si saptamana viitoare pana cand se vor termina capturarea celor 12 exemplare de urs aprobate de Ministerul Mediului”, a declarat Ramon Jurj, ICAS Brasov. Vanatorii au recoltat probe pentru analize, ca sa vada daca ursii sunt sanatosi, apoi le-au montat crotali, pentru a putea monitoriza animalele.

Sursa: Universul Padurii

1 COMENTARIU

 1. Cu fundurile inecate in grasimea pe care numai scaunul confortabil de gipan o poate dezvolta, cu ceafa ingrosata de celulita, "vanatorii" nu se mai multumesc cu ursul momit la buncar cu cadavru de cal – ei vor acum sa poata vana linistiti din orase, probabil de la balconul de viloi cu termopan!

  http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/822

  Ministrul nostru al Mediului, ori speriat de altii (n-am sa uit in VIATA MEA sintagma "autoritati intimidate", scoasa de unu' de pe la Politie, sau Jandarmi sau GNM la una din intalnirile cu "ursuletii suparati"!!!) a reusit sa scoata o bombonica de hotarare prin care se aproba ASASINAREA a 25 (FIX 25! de ce nu 23? sau 26?) ursi, cica "periculosi"!

  Poate va amintiti faza in care o ursoaica cu pui a fost asasinata la Brasov, pentru ca un betziv fusese omorit de un urs – dupa asasinarea ei, s-a dovedit ca ursoaica era de fapt nevinovata!

  Domnul Korodi, in loc sa sanctioneze drastic ADEVARATII vinovati: pe vanatorii care invata ursul sa vina la momeala, pe cabanierii imputiti care nu-si duc gunoaiele de langa cabane, pe primarii care nu vor DE FEL sa amenajeze spatii civilizate pentru colectarea gunoaielor si un sistem de salubrizare modern si normal, pe turistii idioti care dau de mancare la ursi – pe CINE sanctioneaza acest Ministru, cica "al mediului"

  Pe niste ursi amaratzi, care, stresati de drujbisti, vanatori si alte animale si cu habitatul mereu mai restrans, indraznesc sa coboare spre localitati si sa-si ia hrana in legea pe care au vazut-o FIX la oameni!!!

  Nu-si pune NIMENI problema daca acei ursi sunt intr-adevar "periculosi" – si CUM anume se evalueaza "gradul de periculozitate" al lor! E clar! sunt vinovati!

  Cu asa "hotariri deshtepte", sa nu ne miram cand ursul care va trebui vanat va fi adus sub ferestrele din Zambaccian! – ca, din cate l-am vazut eu de cateva luni incoace, parca si Primul Vanator al Tarii a cam inceput sa aiba celulita – in plus, tzarcul lui Tziriac poate are nevoie de marfa noua, ca trebuie si oamenii aia sa aiba de lucru, sa mananca si gura la ei ceva!

  Sunt curioasa: se va da o hotarire si sa fie impuscati drujbistii (sau gateristii) care aseara au luat la bataie echipa de la Realitatea TV (si care, din cate am inteles, le-au distrus si o parte din echipamente)? Ca, mde…! ursii cica sunt "periculosi" – dar eu NU am vazut pana acum ursi care sa se organizeze in structuri mafiote!!!

  Daca ursii ar putea vorbi – cam CE credeti voi ca ar comenta ei despre "clauza de salvgardare pe Justitie si Afaceri Interne" >:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here