5 decembrie – Ziua mondiala a solului

    Ast?zi este Ziua mondial? a solului. Cum va fi s?rb?torit?
    Astazi este Ziua mondiala a solului. Cum va fi sarbatorita
    Astazi este Ziua mondiala a solului. Cum va fi sarbatorita

    Ziua mondiala a solului se sarbatoreste la 5 decembrie. Prin actiunile desfasurate se urmareste evidentierea importantei solului in viata noastra si totodata, necesitatea de a-l folosi in mod durabil. Adunarea Generala a ONU a declarat anul 2015 — Anul International al Solurilor prin Rezolutia 68/232, din 20 decembrie 2013, printre obiectivele acestuia numarandu-se si cel de promovare de politici si actiuni eficiente pentru managementul durabil si protectia resurselor de sol.

    Cu acest prilej, la Bucuresti, la Academia de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS) „Gheorghe Ionescu–Sisesti”, Sectia de Siinta a Solului, Imbunatatiri Funciare si Protectie a Mediului, are loc o inedita manifestare moderata de prof.dr.ing. Cristiana Sirbu – membru corespondent ASAS.

    Lucrarile acestei dezbateri, dedicate Zilei solului, 2014 vor fi deschise de catre: prof. univ. dr. Gheorghe Sin – Presedinte Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu – Sisesti”, acad. Cristian Hera – Vicepresedinte Academia Romana si prof. dr. ing. Florea Nicolae – Sectia de Siinta a Solului, Imbunatatiri Funciare si Protectie a Mediului.
    Vor lua cuvantul: Florea Nicolae „Marturii ale solului despre evolutia conditiilor climatice”, Simota Catalin „Solul si securitatea alimentara”, Cotet Valentina „Prezentarea celui de Al 20–lea Congres Mondial de Stinta Solului, Jeju, 2014 si a celei de a treia editii a WRB–SR, 2014”, Vlad Virgil, Florea Nicolae „Consideratii privind corelarea si unificarea sistemelor de clasificare a solurilor”, Lacatusu Anca-Rovena „Sanatatea solului – provocari si perspective”, Dumitru Mihail „Probleme actuale in stiinta solului”, Paltineanu Cristian, Septar Leinar, Calciu Irina, Valeanu Onita „Efectul lucrarilor solului in livezi in cadrul cernoziomurilor calcarice din estul Dobrogei” si Stanila Anca-Luiza si Musat Marian „Observatii pedogeografice in Campia Pitestiului”.

    La dezbatere este invitat sa participe si deputatul de Giurgiu, Florian Nicolae.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *