5 plante care iti stimuleaza memoria

Probleme de memorie?

Cu ajutorul extractelor din plante, putem elimina factorii vinovati de pierderile de memorie, cum sunt stresul, deprimarea si odihna insuficienta, si ne imbunatatim puterea de concentrare, in egala masura.

1 Salvia, eficienta in conditii de stres

Cele mai importante principii terapeutice ale salviei sunt legate de cresterea capacitatii de a memora informatii noi. Cercetarile moderne au scos in evidenta faptul ca salvia are efecte benefice asupra creierului, nervilor si sistemului endocrin, ameliorand puterea de concentrare in cazul persoanelor surmenate. Planta este bogata in principii active care ajuta la relaxarea organismului dupa perioade prelungite de stres. Terapeutii recomanda o cura cu infuzie de salvie, timp de doua luni.

2 Ginsengul combate oboseala intelectuala

Ginsengul are o actiune benefica asupra memoriei, combatand epuizarea fizica si intelectuala. Aceasta planta trateaza anemia, insomniile, tulburarile de circulatie sanguina si incetineste procesul de imbatranire. Cura cu ginseng protejeaza organismul de efectele stresului, creste rezistenta la efort prelungit si sporeste puterea de concentrare. Cura dureaza o luna si in acest interval se iau cate 10 picaturi de tinctura, de trei ori pe zi (concentratie hidroal-coolica de 25%) sau cate sase capsule de 50 mg pe zi, timp de 30 de zile.

3 Brebenelul combate imbatranirea cerebrala

Frunzele brebenelului sunt singurele elemente ale plantei care au efecte terapeutice. Tratamentul cu infuzie imbunatateste puterea de memorare. In plus, un alcaloid prezent in compozitia acestei plante creste fluxul sanguin la nivelul vaselor cerebrale si stimuleaza oxigenarea tesuturilor, ceea ce impiedica deteriorarea prematura a zonelor creierului, responsabile cu memoria. Infuzia se prepara din 5 g de frunze uscate lasate, timp de 10 minute, in 500 ml de apa. Se consuma cate doua-trei cesti pe zi.

4 Pelinul, un tonic cerebral

Pelinul este o planta care stimuleaza sistemul nervos central si care in acelasi timp, este eficienta in congestia cerebrala. De aceea, pelinul este recunoscut ca un tonic cerebral foarte puternic. Mai mult, specialistii au descoperit si alte beneficii ale plantei: combate tulburarile de somn, permitand creierului sa stocheze informatiile in timpul noptii. Pelinul se utilizeaza sub forma de infuzie, care se prepara dintr-o lingurita rasa de frunze la o cana cu 500 ml de apa clocotita.

5 Rozmarinul te reechilibreaza nervos

Rozmarinul este recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente remedii impotriva oboselii mentale si a uitarii. Planta se numara printre putinele remedii cu efect psiho-stabilizant, avand rolul de a ne reechilibra nervos. Se prepara dintr-o lingurita de planta uscata la o cana cu 250 ml de apa clocotita.

Prudenta
Infuzia de pelin nu este recomandata gravidelor si persoanelor cu afectiuni nervoase.

Ceaiul de menta combate oboseala cronica produsa de suprasolicitarea intelectuala si creste capacitatea de memorare.

Specialistul nostru – Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie competenta in apifitoterapie

Rozmarinul este apreciat pentru proprietatile sale stimulative, ajuta la imbunatatirea considerabila a circulatiei sanguine, a memoriei si vederii. De asemenea, inlatura oboseala psihica.Salvia invioreaza simturile si ascute mintea, deci este utila in caz de surmenaj intelectual.

Se face cura de una-doua luni, timp in care se bea zilnic, dupa fiecare masa, cate o cana cu infuzie de salvie (doua lingurite de frunze uscate la 200 ml apa clocotita). Este utila mai ales celor care au de invatat in timp scurt si se afla sub presiunea stresului.

Lecitina din soia intareste memoria si combate stresul.Gingko biloba este un remediu util mai ales pentru persoanele in varsta, cu tulburari de memorie si de concentrare. Esenta de vanilie este un veritabil ajutor pentru memorie, avand capacitatea de a stimula functiile scoartei cerebrale.

Creste tonusul cerebral, inlatura eficient oboseala, binedispune, creste capacitatea de atentie si de memorare, reface tonusul digestiv, respirator si cardiac. Folosita in timpul invatarii, ajuta la obtinerea unor rezultate excelente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *