50.000 de mingi de golf, colectate din ocean de o adolescentă

Acțiunea de curățenie a durat doi ani și a fost urmată de publicarea unui studiu cu privire la impactul golfului asupra poluării oceanelor cu plastic.

Impactul terenurilor de golf este unul care nu ar trebui neglijat. Se pare că, pentru întreținerea unui teren, se folosesc peste un milion de litri de apă zilnic. Mai mult, atunci când sunt amenajate în apropierea mărilor și oceanelor, terenurile contribuie la poluarea cu plastic.

Acest lucru l-a descoperit pe pielea ei o tânără din California. În timp ce efectua scufundările de care este pasionată în zona Carmel, Alex Weber a dat peste un covor de mingi de golf pe fundul oceanului. Mărturisește că în acel moment nu a putut rămâne indiferentă.

Împreună cu tatăl ei, a început să colecteze între 500 și 5.000 de mingi zilnic. Apoi, li s-a alăturat în demers amicul tinerei, Jack Johnston. Timp de doi ani, au reușit să extragă peste 50.000 de mingi de golf din adâncuri, provenite de la cinci terenuri de golf din apropiere.

Conștientă de faptul că acțiunea de curățenie nu este suficientă, și-a propus să realizeze un studiu privind impactul terenurilor de golf asupra poluării oceanelor. Pentru aceasta, l-a contactat pe cercetătorul Matthew Savoca de la Stanford University, preocupat de poluarea oceanelor cu plastic, care a acceptat să îi devină mentor și să o ajute în cercetare.

După un an, au finalizat  lucrarea: „Quantifying marine debris associated with coastal golf courses”. Analiza lor indică faptul că felul în care se descompun mingile de golf este îngrijorător, căci poluează oceanul cu particule de micro-plastic, care poate fi ingerat de viețuitoarele marine. Alex Weber speră ca studiul să atragă atenția asupra problemei și să pună presiune pe deținătorii terenurilor de golf.

Cercetătorii estimează că impactul la nivel global este unul notabil: dacă un jucător pierde între una și trei mingi la fiecare joc, o afacere de golf poate fi responsabilă pentru poluarea oceanelor cu 62.000-186.000 de mingi în fiecare an; dacă multiplicăm cifra cu cele peste 34.000 de terenuri situate în apropiere coastelor, obținem dimensiunea poluării posibile.

Autorii studiului cer deținătorilor de terenuri să își asume responsabilitatea pentru acțiunile de curățenie, dar și să creeze alternative la mingile din plastic, precum mingile solubile în apă. De asemenea, solicită autorităților reguli mai stricte pentru administratorii de terenuri de golf. Mai multe detalii despre întregul demers puteți găsi pe site-ul dedicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *