Comisarii suceveni de mediu – locul 26 in clasamentul naţional bazat pe 8 indicatori cantitativi de activitate

Cea mai mare amenda aplicata de comisarii Garzii de Mediu Cluj de la inceputul anului si pana acum a fost in valoare de 60.000 de lei. Patru astfel de amenzi au fost date in acest an, dintre care doua pentru nerespectarea masurilor impuse in acte de control anterioare si cate una pentru functionarea fara acte de reglemenatre de mediu valabile si pentru nerespectarea masurilor din programul de conformare aferent autorizatiei de mediu. In ultimii trei ani recordul de amenda a fost de 100.000 de lei, trei in 2008 si trei in 2009.

Toate aceste amenzi au fost date persoanelor juridice. Abaterile mai des intalnite sunt nerespectarea legislatei privind managementul deseurilor periculoase, nepericuloase si inerte referitoare la depozitare, transport, netinerea evidentei acestora, aprinderea de deseuri. De asemenea o alta abatere ar fi nedepunerea declaratiilor la fondul de mediu sau nerespectarea legislatiei privind exploatarea de agregate minerale”, a precizat pentru citynews.ro prim comisarul ing. Lenke Imre.

Aceasta spune ca Garda se confrunta si cu problema personalului limitat, cu lipsa de claritate a unor acte legislative, lipsa de educatie ecologica atat in randul persoanelor fizice cat si juridice, dar si cu sesizari care nu tin de aria de competenta a Garzii de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here