8 firme „se bat” pentru consultanta si supervizarea pe proiectul judetean de deseuri

8 firme "se bat" pentru consultanţa şi supervizarea pe proiectul judeţean de deşeuri
8 firme "se bat" pentru consultanta si supervizarea pe proiectul judetean de deseuri
8 firme "se bat" pentru consultanta si supervizarea pe proiectul judetean de deseuri

8 firme sunt inscrise la licitatia pentru consultanta si supervizarea proiectului de management integrat al deseurilor din judetul Sibiu. Valoarea de pornire a licitatiei pentru ambele servicii este de 2,5 milioane de euro, insa in rezultatul final al licitatiei pretul oferit de firme va conta doar in proportie de 30 la suta. Practic, odata cu organizarea acestei licitatii au fost demarati pasii efectivi in implementarea proiectului. „Sunt opt firme inscrise la licitatie. Castigatorul va fi desemnat la inceputul lunii viitoare.

Membrii comisiei au analizat fiecare oferta, au luat legatura cu firmele participante si urmeaza sa stabileasca cea mai buna oferta. Totodata, trebuie sa asteptam sa treaca perioada in care se pot depune contestatii”, ne-a declarat Constantin Sovaiala, vicepresedintele Consiliului Judetean. Imediat, dupa finalizarea procedurilor si stabilirea firmei castigatoare se va trece la urmatorul pas si anume: licitatia de executie pentru construirea a doua statii de compostare si una de transfer in zonele Sibiu si Medias. In luna mai, presedintele CJ, Martin Bottesch, a semnat contractul de finantare pentru proiectul de management integrat al deseurilor din judetul Sibiu. Valoarea proiectului, fara TVA, este de 22.682.591 Euro, din care contributia UE 16.053.714 Euro. Consiliul Judetean Sibiu impreuna cu unitatile administrativ-teritoriale membre in Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Eco Sibiu” asigura o cofinantare de 3.016.790 Euro. Obiectivul general al Proiectului este de a implementa un sistem de management integrat al deseurilor solide la nivelul intregului judet in scopul conformarii cu obligatiile asumate de Romania in Tratatul de Aderare.

Proiectul isi propune achizitia echipamentelor de colectare, cuprinzand containere si unitati de compostare in gospodarii, construirea unei linii de sortare cu o capacitate de 20.000 t/an si a doua statii de compostare cu capacitati de 15.000 t/an si 7.000 t/an, inchiderea si reabilitarea a 5 depozite urbane neconforme, masuri de crestere a gradului de constientizare a publicului in vederea reducerii cantitatii de deseuri, separarea materialelor reciclabile la sursa, precum si asistenta tehnica si supervizarea lucrarilor. Prin implementarea proiectului se vor crea 77 locuri de munca, 70 locuri de munca la statia de compostare si cea de sortare de la Sura Mica si 7 locuri de munca la statia de compostare Tarnava. Toti locuitorii judetului Sibiu vor beneficia de acest proiect, intrucat din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Eco Sibiu” fac parte toate unitatile administrativ-teritoriale din judet. Investitiile urmeaza a fi finalizate pana in august 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *