96.730 de recipiente pentru deseuri, livrate in Sibiu. Pana la jumatatea lui 2015, colectam selectiv

Statul obligă firmele să angajeze specialist în gunoaie. Amenzi de până la 30.000 lei pentru cei care nu respectă prevederile
96.730 de recipiente pentru deseuri, livrate in Sibiu. Pana la jumatatea lui 2015, colectam selectiv
96.730 de recipiente pentru deseuri, livrate in Sibiu. Pana la jumatatea lui 2015, colectam selectiv

Autoritatile judetene anunta incheierea uneia din ultimele etape din cadrul proiectului care va schimba modul in care locuitorii judetului Sibiu isi arunca deseurile: la finele acestei luni a avut loc receptia finala a contractului de livrare a recipientelor pentru colectarea selectiva, al caror numar total este de 96.

730 de bucati. Containerele, pubelele si unitatile de compostare individuala au fost livrate primariilor din judet, iar in perioada urmatoare acestea vor ajunge si in gospodariile sibienilor. Valoarea achizitiei celor aproape 100.000 de echipamente este de 17 milioane de lei, fara TVA, livrarile din contract fiind realizate in cinci luni, fata de noua luni – perioada contractuala.
Urmatoarea etapa inaintea implementarii propriu-zise a sistemului de colectare selectiva a deseurilor este angajarea operatorilor care sa ridice deseurile si care sa opereze statiile de sortare si de compost, construite in cadrul proiectului ” Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Sibiu”.
”In luna decembrie vom lansa licitatiile, separat pentru contractarea operatorilor de colectare a deseurilor si separat pentru operarea statiilor”, anunta Oana Popa, din cadrul Unitatii de Implementare a Proiectului a Consiliului Judetean Sibiu.
Potrivit ei, estimarile autoritatilor judetene prevad ca de la jumatatea anului viitor, sistemul de management al deseurilor sa devina un proiect implementat. Adica, sibienii sa arunce separat hartia si cartonul, plasticul si metalul, sticla, deseurile biodegradabile, respectiv deseurile reziduale.
Pentru a convinge sibienii sa respecte acest mod de a valorifica deseurile, autoritatile judetene spera sa primeasca finantare pentru un proiect de informare, al carui tinta o reprezinta in special populatia tanara din mediul rural.

Este un pas important in definitivarea celui mai mare proiect cu finantare europeana derulat in judetul Sibiu pana acum, prin care localitatile vor administra recipientele achizitionate. Ne dorim ca in scurt timp colectarea deseurilor in judetul Sibiu sa se faca la standarde europene, sa intram intr-o mult asteptata normalitate in acest domeniu, pentru un mediu mai curat si conditii de viata mult mai bune”, Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *