A fost adoptata Declaratia Tematica a pavilionului Romaniei la EXPO 2010 Shanghai. Vezi aici cum va arata pavilionul romanesc!

Pavilionul va cuprinde un spatiu expozitional principal dedicat prezentarii civilizatiei urbane, culturii si traditiilor bogate, a potentialului natural precum si a celorlalte elemente care fac din Romania o tara unica in peisajul european.EXPO 2010

Romania va avea anul acesta o prezenta iesita din comun la Expozitia Mondiala de la Shanghai. Pavilionul tarii noastre este o constructie impresionanta, in forma de mar, numita „Greenopolis”.

„Marul” va avea cinci nivele, cu zone indoor si outdoor si spatii multifunctionale, inclusiv studiouri virtuale. Participarea Romaniei la EXPO 2010 are un buget alocat de cinci milioane de euro. Comisia de organizare a participarii Romaniei la EXPO 2010 a adoptat saptamana trecuta „Declaratia Tematica” a pavilionului Romaniei la EXPO 2010 Shanghai, stabilind principalele concepte de expunere, detaliate pe spatii de desfasurare.

Astfel, pavilionul va cuprinde un spatiu expozitional principal dedicat prezentarii civilizatiei urbane, culturii si traditiilor bogate, a potentialului natural precum si a celorlalte elemente care fac din Romania o tara unica in peisajul european.

In cadrul spatiului expozitional vor fi prezentate mai multe concepte principale. Unul dintre concepte este cel al modalitatilor de dezvoltare a civilizatiei urbane – de la neolitic, ca prim moment in dezvoltarea istorica in care apar asezari permanente, trecand prin perioada medievala, caracterizata prin asezari fortificate, multe dintre ele aflate in patrimoniul UNESCO si pana la orasele moderne, dezvoltate diferit, functie de conditiile istorice si de mediu, si care trebuie sa ofere solutii de dezvoltare sustenabila.

Expozitia se va desfasura pe durata a 184 de zile, in perioada 1 mai – 31 octombrie 2010. Organizatorii EXPO 2010 se asteapta la participarea unui numar de peste 200 de tari si organizatii internationale si a unui numar de circa 70 milioane de vizitatori. Tema expozitiei „Un oras mai bun, O viata mai buna” porneste de la ideea de coexistenta a diverselor culturi si comunitati, a dezvoltarii sustenabile a economiei urbane, a echilibrarii vietii intr-o perioada a dezvoltarii stiintifice si a interactiunii dintre zonele urbane si cele rurale.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *