Acizii grasi Omega-3 ar putea reduce riscul de cancer de piele

Acizii gra?i Omega-3 ar putea reduce riscul de cancer de piele
Acizii grasi Omega-3 ar putea reduce riscul de cancer de piele
Acizii grasi Omega-3 ar putea reduce riscul de cancer de piele

Administrarea zilnica a unei pastile cu ulei de peste poate reduce riscul de cancer de piele. Acizii grasi Omega-3 continuti de suplimentul respectiv reduc la jumatate efectele negative pe care le au razele ultraviolete asupra sistemului imunitar.

 

Potrivit autorilor unui studiu, cercetatorii de la Universitatea din Manchester, acizii grasi Omega 3 din uleiul de peste fortifica sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva cancerului de piele si infectiilor, transmite dailymail.co.uk

Autorii studiului, publicat in The American Journal of Clinical Nutrition, spun ca, desi modificarile in organism, in cazul unei persoane care ia zilnic pastile cu ulei de peste, sunt mici, pe termen lung sunt foarte importante in ceea ce priveste prevenirea cancerului de piele si a infectiilor. Numai in Marea Britanie, in 2010, s-au inregistrat 100.000 de cazuri de cancer de piele non-melanom, fiind un tip de cancer des intalnit.

Uleiul de peste este benefic si in prevenirea altor maladii, precum bolile cardiovasculare, fiind consumat deja de cateva decenii, in special de catre oamenii care locuiesc in zone in care se pescuieste masiv. Doar in ultimii 40 de ani au inceput sa fie analizate serios proprietatile si beneficiile acestui ulei.

In anii ’60 oamenii de stiinta care studiau, pe atunci, obicieiurile culinare ale eschimosilor, au observat ca, desi mancarea acestora era bogata in grasimi, sansele ca ei sa sufere de probleme cardiovasculare erau minime, spre deosebire de cazurile inregistrate in alte culturi in care oamenii consuma alte grasimi, in cantitati mari.

Explicatia a fost aceea ca eschimosii consumau foarte mult Omega-3, acizi grasi polisaturati, care aduc beneficii insemnate inimii, reducand totodata surplusul de grasimi nesanatoase din sange si colesterolul rau LDL, crescandu-l pe cel bun, HDL. Circulatia sangvina este imbunatatita, riscul de tromboza scade si el, ca si cel de infarct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *