Acoperisuri verzi. Cateva detalii si idei

Acoperisuri verzi. Cateva detalii si idei

Acoperisuri verzi. Cateva detalii si idei

Ideea de a utiliza acoperisuri verzi, la propriu verzi, nu este noua, ba chiar este mult mai veche decat crezi. Acoperisuri verzi sunt folosite de sute de ani in Norvegia. Unii au flori amestecate cu iarba, altii isi planteaza chiar si copaci mici. Ideea de acoperisuri verzi este multi functionala: ajuta la stabilizarea casei ofera o izolatie excelenta si sunt foarte rezistente.

Acoperisuri verzi

Acoperisuri verzi sunt in primul rand o solutie eco, dar au multe mai multe avantaje decat cele pe care le intuiesti la prima vedere si sunt mai usor de realizat decat crezi. Acoperisul cu iarba poate fi o alegere interesanta pentru orice casa. Dincolo de aspectul placut, aceste sisteme de acoperisuri verzi asigura fara mari investitii, atat iarna, cat si vara, un confort termic sporit.

In lista cu avantaje pe care le ofera aceste acoperisuri verzi, in cazul cladirilor comune, de timpul blocurilor sau al ansamblurilor de birouri, este posibilitatea unui excelent spatiu de relaxare. Plantele alese pentru a inverzi aceste acoperisuri verzi sunt atent alese pentru ca trebuie sa indeplineasca cateva conditii. In primul rand trebuie sa faca fata expunerii indelungate la soare, sa nu aiba nevoie de apa, alta decat cea naturala din precipitatii, sa aiba nevoie de o intretinere minima si la intervale cat mai mari de timp si sa se regenereze singure.


acoperisuri verziCosturile in general pentru un astfel de acoperis variaza de la 50 la 70 de euro pe metru patrat, dublu sau triplu fata de un acopers obisnuit, dar costurile se vor amortiza din reducerea substantiala a consumului de energie.

Este nevoie de realizarea unui sistem de hidroizolatie special, dar dincolo de acest detaliu din momentul in care este “plantat”, aceste acoperisuri verzi au o viata proprie fara interventii prea mari din partea omului.

Aceste acoperisuri verzi pot economisi in multe feluri energia necesara unei cladiri, fiind excelente in izolarea acesteia. Practic, o casa cu iarba deasupra va fi intotdeauna mai racoroasa pe timp de vara si mai calduroasa iarna. Daca un acoperis din bitum poate ajunge foarte usor in timpul verii pana la 80 grade, un strat de sol deasupra si cu plante care ii tin umbra asigura o temperatura ce nu depaseste valorile aerului de afara. I

In plus acesta este o excelenta solutie de izolare fonica si poate aduce reale beneficii mediului.

Suprafetele teraselor de la blocurile inalte din orase, acoperisurile caselor ajung vara la temeperaturi uriase de 80-120 de grade Celsius. Caldura inmagazinata este eliberata noaptea, si contribuie la acel microclimat nociv din aglomerarile urbane. Aceste acoperisuri verzi ar putea aduce o echilibrare termica. Nu trebuie uitat nici avantajul de protectie impotriva poluarii, orice planta fiind capabila sa absoarba dioxid de carbon din armosfera.22 Apr 2014 - Sursa: Casa-gradina.roArticole recente:
EcoMagazin
natural-art-public-intallation-stones-david-allen-fb
21 octombrie 2016
Controlul poluarii
toalete-ecologice-timisoara-foto-opinia-timisoarei-270x203
20 octombrie 2016
Case Pasive
case-din-baloti
17 octombrie 2016
Accidente ecologice
coral-large_trans9rg-p7f8wnnss1ppckrmr5dlnah7xnb_cefm-bnf_fs
16 octombrie 2016
Colectare Deseuri
Combustibil alternativ
autobuz-electric-cluj-250x180
13 octombrie 2016
Accidente ecologice
space-debris
12 octombrie 2016
Biosecuritate
Mobilizare generala de Ziua Curateniei
11 octombrie 2016
Biosecuritate
Institutul Wyss de Cercetare in-vitro
9 octombrie 2016
Accidente ecologice
3% din deseurile din oceane sunt alcatuite din pungi de plastic alimentare.
8 octombrie 2016
Protectia Mediului
Afaceri ecologice
Tribul Achuar din Amazon isi cere drepturile la o viata libera.
6 octombrie 2016
Biodiversitate
panda-bear
5 octombrie 2016
Alimentatie
980x
2 octombrie 2016
Protectia atmosferei
Harta interactiva a poluarii
1 octombrie 2016
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Stop Abandonului
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016