Acord de mediu pentru legatura rutiera Campul Linistii – Centura Arad

0
39

Dupa un an de la aprobarea in Consiliul Local Municipal Arad a studiului de fezabilitate pentru legatura rutiera Campul Linistii – Centura Arad, in aceste zile a aparut pe site-ul primariei si anuntul privind depunerea solicitarii de emitere a acordului de mediu.

Primaria Arad a primit cu titlu gratuit terenul respectiv. Investitia va da nastere unei legaturi rutiere care sa canalizeze traficul greu, de marfa, spre centura de nord vest a orasului si in acest fel strazile Agricultorilor si Poetului sa fie degrevate de traficul actual, trafic care provoaca foarte mult disconfort cetatenilor din zona.
In cadrul proiectului se urmareste realizarea urmatoarelor obiective: reabilitarea carosabilului strazii Campul Linistii; construirea unei legaturi rutiere intre strada Campul Linistii si Centura ocolitoare a municipiului Arad; reabilitarea canalizarii menajere pe strada C. Linistii, reabilitarea canalizarii pluviale pe strada C. Linistii; prelungirea retelei de canalizare menajera, respectiv pluviala pe traseul noii legaturi rutiere; devierea retelelor electrice existente pe traseul noii legaturi rutiere.
Traseul legaturii rutiere Calea Aurel Vlaicu – strada Campul Linistii – Centura Arad, s-a impus ca necesar deoarece in aceasta zona, in prezent se dezvolta un trafic greu si intens ca numar de vehicule datorita amplasarii unor obiective industriale importante. Din cauza acestui trafic pe strazile Agricultorilor si Poetului s-au creat mari probleme locuitorilor zonei.
Noul traseu va avea o lungime de 2.431 m, iar punerea in aplicare a proiectului va costa 28 de milioane de lei, bani care vor veni din Bugetul General al Municipiului Arad.
Observatiile publicului se primesc zilnic la sediul autoritatii competente pentru protectia mediului pe toata perioada derularii procedurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here