Acordul de mediu pentru Aqualand, intarziat de contestatia a unui ONG din Cluj

Acordul de mediu pentru Aqualand, intarziat de contestatia a unui ONG din Cluj
Acordul de mediu pentru Aqualand, intarziat de contestatia a unui ONG din Cluj

Epopeea parcului acvatic continua

Problemele cu autorizatiile nu se mai termina pentru complexul de agrement din Deva

Petre-Marginean-Primar-Deva-4999-(4)In aceasta saptamana, Agentia de Protectia Mediului ar fi trebuit sa delibereze asupra acordului de mediu pentru Complexul AquaLand din Deva, insa procesul a fost blocat partial din cauza unei contestatii a unui ONG „specializat” pe probleme eco din Cluj. In tot acest timp, parcul acvatic functioneaza fara statia de cogenerare lucru care creste costurile de intretinere considerabil.

Actualmente procesul de obtinere al acordului de mediu a fost intarziat cu 10 zile din cauza acestei noi contestatii si tot acest timp costa bani. Potrivit celor care se ocupa de administrarea complexului de agrement devean din momentul in care motorul de cogenerare a fost scos din functiune factura pentru energia electrica consumata s-a marit de peste patru ori. „La finalul lunii iulie Complexul AquaLand era pe profit insa cu problemele acestea nu stiu ce castig vom mai avea la sfarsitul anului. Momentan, factura la energie electrica este de 70.000 de lei in conditiile in care cand produceam curent nu depaseam suma de 15.000 de lei lunar. La un calcul simplu zilnic pentru intretinerea complexului se dau undeva la 5-6 mii de lei”, a precizat administratorul AquaLand Deva, Irinel Faur.

„Aqualand nu se va inchide!”

Administratia locala din municipiul Deva este hotarata sa treaca prin „foc si para” numai sa obtina noul aviz de mediu. Principalul agrument care ii arunca in aceasta lupta este ca pe langa Cetatea Devei, Aqualand-ul este un punct de interes ce atrage la fiecare sfarsit de saptamana cateva sute de turisti din judetele invecinate. Iar acest nou blocaj birocratic nu va face altceva decat sa majoreze considerabil costurile de intretinere ale complexului. „S-a solicitat retehnologizarea statiei de cogenerare cu toate ca in timpul procesului de masurare nu au fost constatate depasiri ale standardelor de mediu. In fine, am inceput procedura atat cea tehnica – din fondurile primariei – cat si cea juridica de rezolvare a acestei probleme si toti ar trebui sa stie ca Aqualand nu se va inchide din cauza unor interese numai de unii stiute. Ca le-a promis fostul primar energie pe gratis, nu ma intereseaza, singurul lucru care ma intereseaza este ca vin cetateni din Alba, Timis si Sibiu la baie la Deva si noi vrem sa il inchidem. Ma intreb ce interese apara aceasta asociatie de la Cluj pentru ca pe ale devenilor sigur nu”, a precizat primarul municipiului Deva, Petru Marginean (foto mic).

In cursul zilei de miercuri ar fi trebuit ca Agentia de Mediu sa se pronunte asupra acordului pentru AquaLand, insa, in loc sa primeasca un raspuns, edilii locali s-au ales cu o amanare de 10 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *