“Actionam responsabil! - Reteaua sociala RSC” premiaza initiativele de responsabilitate sociala
“Actionam responsabil! - Reteaua sociala RSC” premiaza initiativele de responsabilitate sociala
“Actionam responsabil! -  Reteaua sociala RSC” premiaza initiativele de responsabilitate sociala
“Actionam responsabil! – Reteaua sociala RSC” premiaza initiativele de responsabilitate sociala

Federatia Junior Chamber International (JCI) Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Asociatia „Institutul pentru Politici Sociale” a lansat concursul national Actionam Responsabil! – competitia initiativelor de responsabilitate sociala”. 

Pana in prezent, in cursa pentru cele mai bune 12 proiecte, au fost depuse 12 aplicatii in domeniul implicarii si dezvoltarii comunitatii, cat si in cel al respectarii, promovarii drepturilor omului si practicii in domeniul relatiilor de munca.

Competitia initiativelor de responsabilitate sociala premiaza cele  mai bune 12 proiecte:

     Primele sase proiecte vor primi premii in valoare de 16.000 lei/proiect;

     Urmatoarele sase proiecte vor primi 10.000 lei/proiect.

Concursul, dedicat initiativelor de responsabilitate socialala, se adreseaza sindicatelor, patronatelor, ONGurilor, asociatiilor de IMMuri  si camerelor de comert.

Proiectele de responsabilitate sociala pot fi inscrise in competitie in perioada 10 iunie 2013 – 31 iulie 2013, pe unul din urmatoarele domenii:

     Respectarea si promovarea drepturilor omului si practici in domeniul relatiilor de munca;

     Protectia mediului;

     Practici corecte de operare;

     Protectia consumatorului;

     Implicarea si dezvoltarea comunitatii;

     Promovarea responsabilitatii sociale in companii. 

Consulta regulamentul concursului AICI.

Termen limita de depunere a proiectelor: 31 iulie 2013 

Evaluarea preliminara a proiectelor inscrise in competitie se va realiza de catre un juriu de specialitate in perioada 1 august – 31 august 2013, urmand ca evaluarea finala sa aiba loc intre 1 si 14 septembrie. Anuntarea castigarilor se va face pe website-ul www.actionamresponsabil.ro pe data de 15 septembrie 2013. O festivitate de premiere va fi organizata in luna noiembrie 2013.

Despre proiectul „Actionam responsabil! – Reteaua sociala RSC”

Cofinantat prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, proiectul „Actionam responsabil! – Reteaua Sociala RSC” este destinat promovarii dialogului social si solutionarii provocarilor cu care diferite organizatii se confrunta in implementarea initiativelor de responsabilitate sociala. Pana in prezent, echipa a creat deja o retea de peste 250 de membri din cele 8 regiuni de dezvoltare, acestia comunicand in permanenta informatii, stiri si rapoarte de RSC prin intermediul portalului www.actionamresponsabil.ro.

Pana in prezent, in cadrul proiectului au avut loc 7 conferinte regionale, 5 conferinte nationale si o conferinta internationala, 16 workshop-uri, 2 cursuri de Manager in Responsabilitate sociala cu acreditare ANC pentru 160 de participanti, reprezentanti ai ONGurilor, asociatiilor de IMMuri, camerelor de comert, comitetelor sectoriale, sindicatelor si patronatelor  si 6 mese rotunde acestea reunind peste 800 de participanti, reprezentanti din corporatii, IMM-uri, patronate, asociatii si diverse organizatii ale societatii civile. Cele 8 centre regionale asigura in mod constant asistenta directa organizatiilor si persoanelor interesate, la sediile din orasele: Bucuresti, Iasi, Constanta,  Cluj-Napoca, Timisoara,  Craiova, Ploiesti, Targu Mures, Brasov. 

Pentru informatii suplimentare, va rugam accesati: www.actionamresponsabil.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here