Rusia urmeaz? s? construiasc? noua reactoare nucleare
Rusia urmează să construiască noua reactoare nucleare
Activistii Greenpeace protesteaza intr-o centrala nucleara din Franta
Activistii Greenpeace protesteaza intr-o centrala nucleara din Franta

Cateva zeci de activisti ai organizatiei mondiale care lupta activ pentru protectia mediului, au patruns intr-o centrala nucleara din sudul Frantei in dimineata zilei de luni, pentru a atrage atentia asupra pericolelor pe care le presupune o astfel de centrala.
Activistii au reusit sa patrunda in centrala de la Tricastin, aflata la 200 km nord de Marseille, in dimineata zilei de luni, in jurul orei 5:00.

Ei au agatat mai multe bannere galbene pe care era inscriptionate mesajele: „Tricastin: accident nuclear” si „Francois Hollande: presedinte al unei catastrofe.”

Purtatorul de cuvant al Greenpeace spune ca prin actiunea de la Tricastin, oragnizatia si-a dorit sa sublinieze conditiile de siguranta precare de la centrala, ceea ce face activitatea de productie a energiei nucleare, una foarte periculoasa pentru mediul inconjurator. Practic, oricand poate interveni un accident care ar distruge totul pe o raza foarte extinsa.

Abia la patru ore dupa ce activistii au intrat prin efractie in perimetrul centralei, politia a reusit sa aresteze doar 21 de persoane, de nationalitati diferite: francezi, italieni, spanioli si romani. Alti 12 activisti au ramas in interiorul centralei si au fost localizati.

Desi activistii Greenpeace au demonstrat ca oricine poate patrunde in perimetrul centralei si poate provoca, fara probleme un dezastru de proportii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here