Adevarul despre incalzirea electrica prin pardoseala

Adevarul despre incalzirea electrica prin pardoseala
Adevarul despre incalzirea electrica prin pardoseala
Adevarul despre incalzirea electrica prin pardoseala

Exista cateva elemente care spun despre o locuinta ca este primitoare. Acestea nu tin doar de decorarea casei, ci si de amplasarea fiecarei camere si de confortul termic. O locuinta care se incalzeste greu si in care nu se pastreaza caldura nu poate fi considerata primitoare. ” Incalzirea electrica prin pardoseala este o alternativa moderna, eficienta si estetica la sistemele traditionale de incalzire.”, spune managerul siteului http://www.incalzire-pardoseala.ro/incalzire_electrica.html . Pentru ca se spun si unele neadevaruri despre instalarea, utilizarea si efectele asupra sanatatii utilizatorilor sai, sa descoperim impreuna ce este fals si ce este adevarat din acest a€œfolclora€ tehnologic.

Fals: Este un sistem dificil de instalat.
Adevar: Covorasele pentru incalzirea prin pardoseala sunt o solutie care poate fi montata atat intr-o camera noua, cat si pe o pardoseala veche. Timpul pentru instalare este acelasi, indiferent de tipul de pardoseala sub care este instalat sistemul.
Fals: Incalzirea prin pardoseala poate fi utilizata numai in bai.
Adevar: Incalzirea electrica prin pardoseala poate fi utilizata in toate tipurile de incaperi si in toate tipurile de cladiri.
Fals: Incalzirea electrica prin pardoseala poate fi instalata numai sub teracota sau gresie.
Adevar: Acest sistem de incalzire poate fi instalat sub tipuri diferite de pardoseala: parchet, placi ceramice, piatra naturala, mozaic, podele din lemn, parchet laminat, linoleum, covor.
Fals: O eroare in sistem inseamna ca va trebui sa scoateti toata podeaua.
Adevar: Nu este nevoie sa scoateti intreaga podea. Daunele vor fi localizate cu precizie, astfel incat nu va fi nevoie sa indepartati si sa reparati decat piesa defecta. Cablurile de incalzire sunt durabile, au garantie si in afara de releul termostatului nu exista alte parti detasabile.
Fals: Incalzirea prin pardoseala este dificil de reglat.
Adevar: Sistemul de incalzire prin pardoseala este foarte usor de utilizat. Acesta poate fi controlat in doua feluri: cu ajutorul unui termostat separat in fiecare camera sau prin intermediul unui singur dispozitiv format dintr-un panou central principal, care este folosit pentru a controla senzorii si termostatele din intreaga casa. Panoul de control este simplu si usor de utilizat si puteti seta temperatura dorita.
Fals: Incalzirea prin pardoseala are costuri ridicate.
Adevar: Un sistem hidraulic de incalzire prin pardoseala este cu aproximativ 52% mai scump decat un sistem electric de incalzire. Un sistem cu radiator traditional este cu 34% mai scump decat un sistem de incalzire electric. Temperatura medie a camerei poate fi redusa cu precizie, chiar cu 1 sau 2 C. Aceasta inseamna ca pierderile de energie pot fi reduse cu 10-20%. Sunt cele mai ieftine sisteme de incalzire de pe piata. Costurile de cumparare si de functionare ale sistemului se amortizeaza in 10 ani.
Fals: Incalzirea prin pardoseala este doar pentru perioadele de iarna.
Adevar: Incalzirea prin pardoseala poate fi folosita in orice moment al anului, un aspect important daca tinem cont de zilele mai reci care pot aparea chiar si in timpul verii. Acest sistem va ofera confort in zilele fierbinti, cand temperatura camerei este ridicata si gresia ramane rece.
Fals: Caldura se ridica la doar pana la inaltimea de 1 metru.
Adevar: Distributia temperaturii in camera este aproape perfecta. In apropierea podelei, temperatura va fi doar putin mai ridicata decat cea de nivelul tavanului.
Fals: Incalzirea prin pardoseala va poate afecta sanatatea.
Adevar: Incalzirea prin pardoseala nu are nici un efect asupra sanatatii. Cablurile sau covorasele pentru incalzire plasate direct sub podea asigura o temperatura corecta in intreaga incapere.
Fals: Efectul de picioare grele si umflate.
Adevar: Aceasta senzatie se produce doar in cazul in care temperatura este prea mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *