Aditivi de dulce in produsele de post

Legea cere ca in lista de ingrediente a produselor preambalate sa fie trecute toate componentele, in ordinea descrescatoare a cantitatii.

Postul de Craciun se apropie de sfarsit si noi suntem siguri ca suntem curati la suflet si la trup, ca am mancat numai mancare de post. In realitate nu este tocmai asa. Chiar daca nu regasim pe eticheta ingrediente de dulce, produsul poate contine aditivi care nu sunt tocmai de post.

E 120 – Cosenila, Acid carminic, Carmin. Colorant rosu, natural de origine animala si poate fi intalnit in mezeluri, bomboane, sucuri.

E474 – Sucrogliceri-de este folosit ca emulgator si agent de tratare a fainii si este de origine animala. Se intalneste in cereale, suplimente alimentare si sucuri.

E477 – Esterii propi-lenglicolului cu acizi grasi. Este un emulgator artificial de origine vegetala sau animala. Se intalneste in cereale, suplimente alimentare si sucuri.

E570 – Acizi grasi – emulgator antiaglomerant natural, obtinut din animale si plante, inclusiv din soia modificata genetic sau porumb. Se regaseste in guma de mestecat si unele produse farmaceutice.

E620 – Acidul glutamic este un potentiator, artificial sau natural de aroma, aminoacid obtinut prin biosinteza din materii prime vegetale sau animale. Se poate obtine si din organisme modificate genetic si il intalnim in mai toate produsele din soia.

E621 – Glutamat mono-sodic. Potentiator artificial sau natural de aroma obtinut din surse vegetale sau animale. Este utilizat intr-o gama vasta de alimente de origine animala, vegetala sau mixta. Stimuleaza puternic apetitul. Se regaseste in produsele din soia.

E901 – Ceara de albine, alba si galbena este un agent de separare si glazurare, natural de origine animala. Se obtine din faguri de miere si este folosit la fabricarea gumei de mestecat.

E902 – Ceara de Candelilla este agent de separare si glazurare, natural. Se obtine dintr-o planta desertica si nu se digera. Il intalnim in produsele de patiserie.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *