Administratia Nationala ”Apele Romane” partenerul proiectului ”Let’s do it, Danube!”

Administratia Nationala ”APELE ROMÂNE” partenerul proiectului ”LET’S DO IT, DANUBE!”

Administratia Nationala ”APELE ROMÂNE” partenerul proiectului ”LET’S DO IT, DANUBE!”

Administratia Nationala “Apele Romane” devine partener strategic al proiectului “Let’s Do It, Danube !”, eveniment care se va concretiza in curatarea malurilor Dunarii chiar de Ziua Internationala a fluviului, pe data de 29 iunie 2014.

Dupa colaborarea din cadrul celor patru editii ale zilei nationale de curatenie, echipa Let’s Do It, Romania! desfasoara pentru prima oara proiectul Let’s Do It, Danube ! impreuna cu A.N. ”Apele Romane”.

Proiectul cuprinde o campanie de educatie, care a inceput, déjà, in scolile din judetele dunarene, si curatarea propriu-zisa, eveniment ce a consacrat miscarea Let’s Do It, Romania!.

Prima etapa a proiectului a inceput, in data de 7 aprilie, printr-o ampla campanie de educatie non-formala privind ecologia si protejarea mediului si a apelor si va continua pana la terminarea anului educational.


„Am inceput cu mult entuziasm acest proiect. Echipele judetene au dat dovada de o mobilizare exemplara, in cadrul actiunii Saptamana Altfel, mai exact, inceperea campaniei de educatie ecologica. Consideram acest parteneriat ca fiind unul firesc, avand in vedere rolul Administratiei Nationale ”Apele Romane” si preocuparea continua a acestora de a pastra apele curate din Romania. Este un prim pas spre un proiect pe termen lung si dorim sa continuam impreuna drumul pe care am pornit ”, a declarat Andrei Cosuleanu, director executiv “Let`s Do It, Romania!“

” Am fost incantati sa aflam de initiativa echipei de tineri din cadrul ”Let’s Do It, Romania!” de a incepe proiectul ”Let’s Do It, Danube!”. Se stie ca existenta umanitatii depinde de factorul numit ”apa”. Fara apa nu exista viata si, ca orice resursa, ea este epuizabila si nu trebuie folosita in exces. Consider ca rolul acestui proiect este de constientizare a fiecarui cetatean in parte de a pastra, conserva si proteja resursa de apa. Acest parteneriat reprezinta o cale de a reflecta asupra obiceiurilor de utilizare a apei, in mod responsabil, dar si asupra rolului acesteia in sustinerea ecosistemelor si a vietii umane ”, a declarat dr. ing. Vasile Pintilie, director general al Administratiei Nationale „Apele Romane”.

Judetele implicate, in acest an, in cadrul zilei de curatenie sunt: Caras – Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta. Din 2010, pana in prezent, echipele de voluntari “Let`s Do It, Romania!” au curatat 35 de zone in judetul Tulcea si au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunarii si a arealului Deltei Dunarii.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Inspirat din initiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curatenie organizata, pe data de 3 mai 2008. Din 2010 pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

“Let`s Do It, Romania!“ este proiectul tuturor celor care cred ca, in Romania, se intampla si lucruri pozitive, atunci cand fiecare este dispus sa contribuie, chiar cu foarte putin: o singura zi, pentru o Romanie curata.17 Apr 2014 - Sursa: Oltenasul.roArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016