Aerul din metroul bucurestean depaseste de opt ori maxima admisibila a noxelor

0
111
Aerul din metroul bucurestean depaseste de opt ori maxima admisibila a noxelor
Aerul din metroul bucurestean depaseste de opt ori maxima admisibila a noxelor

Aerul din metroul bucurestean depaseste de opt ori maxima admisibila a noxelor si favorizeaza aparitia cancerului, a declarat, ieri, Ion Radoi, presedintele Sindicatelor de la Metrou si al Federatiei ATU Romania.

Potrivit acestuia, bucurestenii care circula cu metroul sunt expusi acestui pericol din cauza gurilor de aerisire prost proiectate.

Aerul de la metrou are un efect devastator asupra organismului uman, potrivit unui studiu realizat de Hanna Karlsson, cercetator la Institutul suedez Karolinska. Aceasta cercetare a fost efectuata inclusiv la metroul din Capitala, iar rezultatele au scos la iveala faptul ca aerul din subteranul bucurestean depaseste de opt ori maxima admisibila a noxelor, din cauza gurilor de aerisire proiectate prost, a declarat Ion Radoi.

„Inca din faza de proiectare asa s-au gandit atunci gurile de aerisire, dar nici nu s-au facut demersurile si nici nu s-au alocat sumele necesare ca sa schimbam gurile de aerisire. Am avut prilejul sa citim in presa ceea ce stiam noi toti cei care lucram la metrou: ca aerul de la metrou ne poate imbolnavi de cancer. Este vorba de un institut suedez care a facut cercetari inclusiv la metroul din Bucuresti si care a ajuns la concluzia ca intr-adevar se depaseste de opt ori limita maxima admisibila a noxelor in metrou. Studiul a mai fost facut si la alte metrouri, dar aceasta incalcare a normelor este valabila in Bucuresti”, a afirmat Ion Radoi, potrivit b365.ro.

Liderul de sindicat a mai spus, in cadrul conferintei in care a anuntat iminenta unei greve generale la metrou, ca, in medie, din ’90 pana acum, lucratorii din subteranul bucurestean pierd 15 colegi, in fiecare an, inainte de a iesi la pensie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here