Agentia Judeteana de Mediu Bacau se desfiinteaza

0
98

Institutia va fi absorbita de Agentia Regionala de Protectie a Mediului (ARPM) Bacau. Decizia a fost luata in sedinta de Guvern din 25 august, cand ministrul mediului, Lazlo Borbely, a propus ca in judetele in care exista Agentii Regionale, cele judetene sa se desfiinteze.

Procedura de comasare a celor doua institutii a inceput deja si se lucreaza la noua organigrama, in care nu toti angajatii isi vor mai gasi locul. „Vor fi reduse masiv numarul posturilor de conducere, dar se va proceda si la reducere de personal. In jur de 14 persoane, din cei 80 de salariati ai celor doua institutii, vor fi disponibilizate. Prin aceasta comasare se doreste crearea unei structuri mai eficiente”, ne-a declarat Iulian Movila, director ARPM Bacau.

Angajatii vor fi testati

Cele mai afectate vor fi serviciile financiar- contabil, juridic si cel de resurse-umane, unde numarul posturilor vor fi reduse aproape la jumatate. „Nu am primit inca procedura de comasare, dar, din cate am inteles, va avea loc in perioada imediat urmatoare. Ceea ce se stie la ora actuala este faptul ca departajarea angajatilor se va face prin concurs, iar examenul se va sustine la Agentia Nationala de Mediu”, ne-a spus Paul Toderica, director Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului Bacau.

Noua institutie, va fi condusa de doi directori si va avea doar patru sefi de servicii, in loc de opt cati erau pana acum, iar sediul va fi pe strada Oituz, nr. 23. Agentia Regionala Bacau s-a infiintat in urma cu sase ani si are raspundere pe Regiunea Nord – Est.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here