Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti a transmis Ministerului Mediului ca, in urma accidentului de la fabrica de incaltaminte din localitatea Mogosoaia, valorile de monoxid de carbon au fost sub limitele maxim admise, dar au depasit pragul de alerta, a anuntat luni ministerul.Mogosoaia

Echipa Agentiei pentru Protectia Mediului Bucuresti s-a deplasat, luni, in jurul orei 08.00, cu autolaboratorul pentru a determina nivelul de poluare produs de evenimentul mentionat, in apropierea zonei de incendiu.

Determinarile au fost efectuate in trei locatii diferite, respectiv: in apropierea zonei de incendiu, la o distanta de 120 de metri de focarul incendiului, pe Sos. Bucuresti – Targoviste la circa 1,5 km distanta de incendiu si la limita municipiului Bucuresti, respectiv 3 km distanta de focarul de incendiu.

Laboratorul mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Bucuresti a efectuat masuratori in intervalul orar 08.30 – 14.30.

In urma analizelor s-a concluzionat ca:
1. Valorile masurate pentru poluantul monoxid de carbon s-au incadrat sub limitele maxime admise conform normativelor mentionate, dar a fost depasit pragul de alerta (70% din valoarea limita admisa, conform Ordinului 756/1997 al MAPPM), in punctul 1 de masurare.

2. Valorile masurate pentru poluantul dioxid de azot au depasit limita maxima admisa conform Ord. 592/2002, pentru perioada de mediere de 60 de minute, in punctul 1 de masurare.

3. Valorile masurate pentru poluantii monoxid de carbon si dioxid de azot in punctele 2 si 3, mai indepartate de sursa de poluare, s-au incadrat in limitele prevazute de normativele mentionate.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here