Album cu specii rare de p?s?ri din lunca ?i Delta Dun?rii
Album cu specii rare de păsări din lunca și Delta Dunării
Album cu specii rare de pasari din lunca si Delta Dunarii
Album cu specii rare de pasari din lunca si Delta Dunarii

Putini sunt cei care au zarit „sitarul de mal”, una dintre cele mai rare pasari, care in Romania mai numara doar cateva zeci de perechi. Si „tiganusul”, o specie din Delta cu doar cateva sute de perechi, se afla pe lista celor mai cautate inaripate.

Ieri, de Ziua Pasarilor, eveniment organizat de Societatea Romana de Ornitologie, la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”, a fost lansata cartea „Pasarile din lunca si Delta Dunarii”, de Doru Panaitescu.

Noua fotografi romani, pasionati de birdwatching, au imortalizat pasarile din rezervatia naturala si au lansat chiar de ziua inaripatelor un album foto de exceptie. Albumul cuprinde peste 76 de specii, printre care si unele foarte rare.

Doru Panaitescu, autorul cartii si unul dintre fotografi, a lucrat in publicitate si marketing zece ani. Apoi a decis sa se dedice pasiunii sale. A umblat prin toate colturile tarii pentru a imortaliza cele mai deosebite specii. Delta Dunarii l-a inspirat cel mai mult. A reunit toate calatoriile sale in Delta in acest album foto, ce se vrea util pasionatilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here