Compania americana Chevron va incheia un parteneriat cu Departamentul National de Energie Regenerabila din Statele Unite, pentru a cerceta modul in care algele pot fi transformate in combustibil, scrie site-ul GreenBiz.com.

Chevron si Departamentul National de Energie Regenerabila vor cerceta modul in care tulpinile algelor pot fi transformate in combustibil pentru avioane. Cercetarea se anunta un succes, in conditiile in care tulpinile contin un volum mare de ulei, iar algele se gasesc in cantitati mari si cresc foarte repede.

„Departamentul National de Energie Regenerabila s-a ocupat de programul Speciilor Acvatice pentru Departamentul de Energie timp de aproape 20 de ani. Acest lucru ne va ajuta in cercetarea noastra pentru a produce combustibil din lipidele sau uleiurile din alge.

Expertii nostri au instrumentele si experienta necesara pentru a creste productia si productivitatea algelor”, au declarat reprezentantii Departamentului National de Energie Regenerabila din Statele Unite.

Chevron considera biocombustibilul un jucator important in piata viitoare a energiei, avand in vedere cresterea cererii. „Chevron crede ca sursele non alimentare ca algele si celuloza au cele mai mari sanse sa transforme biocombustibilii intr-o industrie la scara mare”, a declarat vicepresedintele companiei.

Acesta este cel de-al doilea proiect de cercetare demarat de cele doua institutii.

Primul a fost realizat anul trecut si a urmarit transformarea uleiurilor vegetale prin descompunerea stocurilor alimentare biologice in hidrogen si biocarburanti.

Sursa: News 2.0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here