Aliati din natura pentru o minte agera

Alia?i din natur? pentru o minte ager?
Aliati din natura pentru o minte agera
Aliati din natura pentru o minte agera

Ti se intampla destul de des sa uiti anumite lucruri? Cateva solutii naturale te ajuta si de aceasta data. Afla care sunt acestea si cum le poti folosi. Natura detine substante secrete care ajuta memoria sa ramana „in forma“. Alege-le pe cele la indemana!

1. Ginkgo biloba ajuta memoria de scurta durata

Frunzele de ginkgo biloba sunt recomandate celor care sufera de pierderi de memorie din cauza varstei inaintate sau celor cu tulburari de memorie de scurta durata. Aceasta planta stimuleaza oxigenarea creierului si, deci, activitatea celulara cerebrala. Se foloseste sub forma de infuzie (o cana de ceai pe zi, dintr-unul sau doua plicuri la o ceasca) sau sub forma de tinctura (cate 30-40 de picaturi de trei-cinci ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa).

Tot pentru tulburarile de memorie de scurta durata este indicat si sucul de struguri. Resveratrolul, o substanta prezenta in struguri si in vin, diminueaza placile arteriale asociate cu pierderile de memorie si Alzheimer. Este indicat sa bei zilnic un pahar cu vin.

2. Salvia alunga oboseala

Studii efectuate la Centrul de Cercetare a Plantelor Medicinale din Newcastle au aratat ca uleiul de salvie inhiba activitatea anumitor acizi raspunzatori de pierderile de memorie.

Salvia mareste si capacitatea de concentrare si inlatura oboseala mentala. Ea poate fi utilizata fie sub forma de mirodenie in mancare, fie sub forma de infuzie.

Ceaiul de salvie se prepara dintr-o lingurita de planta uscata la 250 ml de apa clocotita, care se lasa la infuzat cinci minute. Zilnic se beau cate doua cani de ceai.

3. Ceaiul verde apara de Alzheimer

Bogat in antioxidanti, ceaiul verde diminueaza nivelul proteinelor care duc laaparitia placilor arteriale (raspunzatoare pentru pierderile de memorie si pentru distrugerea celulelor asociate cu Alzheimer). Doua cani de ceai verde pe zi (un plic de ceai la o cana cu apa) imbunatatesc memoria si concentrarea.

4. Menta ascute atentia

Menta stimuleaza functiile cerebrale si, in plus, inlatura durerile de cap. Sub forma de ceai, se beau trei cesti zilnic de infuzie din cinci grame de planta la 250 ml de apa.

5. Ghimbirul oxigeneaza creierul

Folosita in mancaruri sau in salate, radacina de ghimbir ajuta la oxigenarea creierului. Uleiul aromatic de ghimbir, adaugat in creme de masaj, ajuta la detensionarea tamplelor si a cefei.

6. Legumele verzi combat tulburarile de memorie

Spanacul, broccoli si legumele verzi, in general, sunt o importanta sursa de fier, iar deficitul de fier din organism este raspunzator adesea pentru tulburarile de memorie. Legumele contin si antioxidanti, care apara organismul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi.

7. Fructele previn dementa

Citricele (datorita vitaminei C si a carotenoidelor, benefice in lupta cu radicalii liberi) te ajuta sa ai o minte brici.

Si merele au proprietati de combatere a dementei, datorita vitaminei C si a chercitinei, un flavonoid antioxidant.

Pentru mentinerea sanatatii creierului poti apela si la fructele de catina. Indicate sunt cinci lingurite de fructe de catina de trei ori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *