Alimente fara reziduuri de pesticide

Alimente f?r? reziduuri de pesticide
Alimente fara reziduuri de pesticide
Alimente fara reziduuri de pesticide

In aceasta perioada, Politia Fitosanitara preleva probe din cartofi.

Conform Planului National de Monitorizare a Reziduurilor de Pesticide in fructe, legume si cereale, inspectorii Politiei Fitosanitare din cadrul Directiei pentru Agricultura Bihor, au prelevat pana la aceasta data un numar de 51 de probe. Aceste probe au fost luate de la mere, pere, struguri de masa si vin, pepeni, prune, usturoi, ceapa, ciuperci, grau, orzoaica, etc.

Legumele, fructele si cerealele analizate au fost ridicate de la producatori agricoli, piete, supermarketuri, ele fiind expediate pentru analize la Laboratorul Zonal pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide in Plante si Produse Vegetale Mures.

„Analizele s-au realizat pentru un numar de 26 de substante active din produsele de protectia plantelor, utilizate in tratamentele fitosanitare cu ajutorul unei metode multireziduale”, a precizat Nicolae Hodisan, directorul Directiei pentru Agricultura Bihor.
Fara depasiri

Conform rezultatelor buletinelor de analize primite, nu s-au semnalat depasiri ale limitelor maxime admise pentru pesticidele utilizate in tratamentele aplicate legumelor, fructelor si cerealelor care au fost prelevate spre analiza.

In aceasta perioada, se efectueaza si monitorizarea cartofilor de consum pentru bacteriile de carantina (Putregaiul inelar si Putregaiul brun al cartofilor), prelevandu-se un numar de 18 probe, care vor fi analizate de catre Laboratorul de Bacteriologie Bacau, conform Planului National de Monitorizare Fitosanitara a Culturii Cartofului in campania 2014 – 2015, aprobat de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *