Alimentele care predispun la aparitia cancerului pancreatic

Alimentele care predispun la aparitia cancerului pancreatic

Persoanele care mananca zilnic sunca sau carnati prezinta un risc crescut de a suferi de cancer pancreatic. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta suedezi, care sustin ca au descoperit ca exista o legatura foarte stransa intre consumul de carne procesata – precum cel de sunca sau carnati – si cancerul pancreatic, noteaza site-ul gawker.com.

Savantii de la Institutul Karolinska sustin ca, daca cineva ar manca in fiecare zi 50 de grame de carne procesata, adica echivalentul unui carnat, riscul sa se imbolnaveasca de cancer pancreatic ar creste cu 19%.

In ciuda acestei descoperiri, sansele ca aceasta boala sa fie descoperita din timp raman scazute. Expertii din domeniul oncologiei sustin ca introducerea in meniul zilnic a carnii procesate este asociat si cu obezitatea.

Consumul de carne rosie si carne procesata a fost deja asociat cu aparitia cancerului intestinal. Din acest motiv, autoritatile britanice au recomandat populatiei sa nu manance mai mult de 70 de grame pe zi.

Profesorul Susabba Larsson, care a condus cercetarile la Institutul Karolinska, a declarat ca asocierile cu alte tipuri de cancer sunt destul de „controversate”.

Studiul a fost publicat in British Journal of Cancer si analizeaza 11cazuri si 6.643 de pacienti cu cancer pancreatic. Conform acestor cercetari, riscul aparitiei bolii creste cu 19% pentru fiecare 50 de grame de carne procesata consumata.

Potrivit datelor studiului, daca cineva mananca zilnic 100 de grame de sunca sau de carnati predispozitia la cancer pacretic creste pana la 38%. Din acest motiv, este recomandat un consumul cat mai redus de carne rosie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *