Alimentele care stimuleaza creierul

Dieta influenteaza sanatatea creierului si procesele cognitive. Anumite alimente pot imbunatati memoria, atentia si capacitatea de a invata, anunta Prevention Magazine.peste si creier

Studiul -Prevenirea – noua strategie a creierului- a fost publicat de doctorul Cynthia Green, director al programului de imbunatatire a memoriei de la Facultatea de Medicina din New York.

Printre alimentele recomandate se numara pestele gras, pentru ca acesta contine Omega 3 si substante nutritive. Specialistii sunt de parere ca acizii grasi ajuta la transmiterea semnalelor intre celulele creierului.

Salata verde, varza, conopida si broccoli contin antioxidanti si carotenoide care protejeaza creierul. Prin consumul de legume este incetinit procesul de imbatranire la nivel cerebral.

Avocado, nucile si semintele contin vitamina E. S-a descoperit ca persoanele care consuma alimente bogate in vitamina E risca mai putin sa se imbolnaveasca de Alzheimer.

Ciocolata neagra, merele, strugurii rosii, ceapa, ceaiul si berea contin flavonoide care mentin de asemenea creierul in buna stare de functionare.

Cerealele (fulgii de ovaz, tarate, orez brun) au un continut bogat in fibre si ajuta la stabilizarea glucozei in sange. Glucoza este sursa principala de energie a creierului si de aceea este important sa fie pastrat un nivel echilibrat al zaharului in corp.

Creierul are nevoie de apa pentru a functiona bine. Un studiu efectuat la Universitatea Ohio a evidentiat faptul ca persoanele ale caror organisme au fost bine hidratate au obtinut scoruri mai bune la testele de inteligenta decat aceia care nu au consumat suficiente lichide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *