Alimentele ecologice, un lux la indemana celor informati

alimente ecologiceCa sa te hranesti corect, trebuie mai intai sa inveti care sunt produsele sanatoase si apoi sa incerci sa afli unde se comercializeaza acestea

Multi dintre romani incearca sa se hraneasca pe cat se poate mai natural, evitand zaharul, grasimile, sarea in exces si aditivii periculosi. Satui de aerul poluat, acrindu-li-se de mancarea tip fast-food care le-a otravit organismul si de bauturile racoritoare care le-au „mangaiat” papilele gustative, dar le-au dat peste cap sanatatea, romanii incep sa descopere produsele alimentare ecologice, care, desi mai scumpe, au faima de a fi alimente „curate”.

Productia ecologica in-seam-na obtinerea de produse agroalimentare fara utilizarea substantelor chimice de sinteza. Productia agroalimentara ecologica are drept scop realizarea unor sisteme agricole durabile, diversificate si echilibrate, care asigura protejarea resurselor naturale si sanatatea consumatorilor. Organismele modificate genetic si derivatele acestora nu sunt permise in productia agroalimentara ecologica.

Aparitia unor efecte metabolice generate de dezechilibre alimentare a dus la constientizarea importantei actului de nutritie si a determinat segmente semnificative de consumatori sa se indrepte spre alimente cat mai pure din punct de vedere biologic, spre asa-numitele produse biologice.

Pentru a putea satisface cerintele acestor segmente de consumatori, statele trebuie sa plaseze agricultura biologica in centrul politicilor de dezvoltare pentru stimularea activitatilor de productie, prelucrare si comercializare. Cererea crescatoare de produse alimentare si fibre ecologic pure a creat noi oportunitati de desfacere pentru fermieri si intreprinzatori in intreaga lume.

Citeste articolul Alimentele ecologice, un lux la indemana celor informati integral in Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *