Alimentele organice nu sunt mai sanatoase decat cele obisnuite

Mancarea organica nu este mai sanatoasa decat alimentele obisnuite, consumatorii fiind indusi in eroare de mentiunea ca aceste produse au calitati nutritive superioare, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici. Acestia considera ca, in prezent, exista foarte putine dovezi cu privire la beneficiile nutritive superioare ale produselor organice, in comparatie cu alimentele non-organice, obtinute prin folosirea de pesticide si ingrasaminte chimice. Tom Sanders, profesor la Universitatea Kings, din Londra, sustine ca mancarea organica nu are o valoare nutritiva mai ridicata decat produsele conventionale. „Este o ocazie fantastica sa faci bani folosindu-te de oameni, deoarece poti sa ridici pretul acestui tip de produse”, a precizat Sanders. De asemenea, Tom Sanders contrazice afirmatia potrivit careia animalele crescute pentru obtinerea produselor organice sunt tratate mult mai bine decat cele din fermele traditionale. Potrivit Uniunii Europene, nu exista solicitari privind cresterea animalelor in spatii libere, conditie care i-ar putea ajuta pe producatori sa obtina alimente organice. Pe de alta parte, producat
orii considera ca mancarea organica contine un nivel crescut de nutrienti, in conditiile in care comercializarea acestor produse a inregistrat cele mai mari vanzari, principalul motiv in alegerile consumatorilor fiind sanatatea. „In luna noiembrie, un studiu a aratat o reducere semnificativa a numarului de eczeme in cazul copiilor hraniti cu produse organice”, a sustinut Robin Maynard, directorul de campanii al Soil Association. in schimb, profesorul Lesley Regan, de la spitalul londonez St Mary, crede ca oamenii sunt oarecum exploatati. „Poti include tot felul de descoperiri in materialele de cercetare, care, desi sunt adevarate, nu au o importanta semnificativa”, a declarat Regan.Un alt studiu realizat la Universitatea din Newcastle arata ca laptele organic poate contine mai multi antioxidanti decat cel normal, afirmatie contrazisa ulterior de expertii de la Universitatea din Glasgow. Acestia au descoperit ca laptele organic poate contine o cantitate mai mica de vitamina A si E, in comparatie cu cel normal.

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *