Allianz a investit peste 1,7 miliarde de euro in proiecte de energie regenerabila

Google si Microsoft investesc in energie eoliana
Allianz a investit peste 1,7 miliarde de euro in proiecte de energie regenerabila
Allianz a investit peste 1,7 miliarde de euro in proiecte de energie regenerabila

Investitiile Allianz in proiecte de energie regenerabila depasesc 1,7 miliarde de euro, compania ajungand sa detina 42 de parcuri eoliene si 7 parcuri solare, potrivit unui comunicat de presa.

Cele mai recente investitii in energie verde finalizate de Allianz Capital Partners (platforma specializata in realizarea de investitii alternative) se refera la achizitia, in numele Allianz, a trei parcuri eoliene din Franta, aflate in stadiul de constructie si avand o capacitate cumulata de 40 megawatti (MW), respectiv a unui proiect eolian functional de 30 MW situat in sudul Italiei.

Prima investitie a Allianz intr-un parc eolian a fost realizata in anul 2005, prin intermediul Allianz Capital Partners in numele Grupului Allianz. De atunci, portofoliul de active reprezentand investitii in energie regenerabila s-a dezvoltat continuu, ajungand, la momentul actual, sa numere 42 parcuri eoliene si 7 parcuri solare localizate in Franta, Germania, Italia si Suedia. Aceste unitati apartinand Allianz au o capacitate generatoare de energie de peste 1.000 MW.

Potrivit sursei citate, investitiile in energie regenerabila sunt plasamente pe termen lung si, de aceea, se aliniaza strategiei investitionale a Allianz.
David Jones, seful diviziei energie regenerabila din cadrul Allianz Capital Partners: „Plasamentele in energie regenerabila au maturitati de 25 de ani sau mai mult. Asiguratorii au nevoi specifice in privinta managementului plasamentelor. O parte importanta a raspunderilor asumate au scadente indepartate. Politele de asigurari de viata sau anuitatile contractate astazi ajung la scadenta dupa multi ani sau chiar dupa decade. Pentru a-si indeplini aceste obligatii, asiguratori precum Allianz au nevoie de investitii stabile si de randamente optime pe termen lung, adica exact ceea ce ofera astazi parcurile solare si eoliene”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *