Alstom, lider mondial in instalatiile de desulfurare uscata, aduce beneficii pe piata locala

Alstom, lider mondial in instalatiile de desulfurare uscata, aduce beneficii pe piata locala

Grupul Alstom are mai mult de un secol de experienta in proiecte de generare a energiei si o cifra de afaceri de 20,9 miliarde de euro, cu un portofoliu de comenzi de 46,8 miliarde de euro. Grupul Alstom are 93.500 de angajati in intreaga lume.

Alstom are o foarte lunga si puternica prezenta locala, avand mai mult de 830 de angajati in Romania. Alstom Infrastructure Romania este entitatea locala in intregime detinuta de grup pe piata romaneasca.

In 2007, dupa atribuirea contractului instalatiilor de desulfurare a gazelor de ardere pentru grupurile 3 si 4 de la Rovinari, departamentul ECS a decis infintarea unei sucursale proprii in Bucuresti care sa fie capabila sa efectueze la nivel local activitati de ofertare, inginerie, management de proiect, achizitii, instalare si punere in functiune. Mai mult de 30 de persoane, care au beneficiat de instruire la nivel inalt in diverse locatii europene ale grupului (Italia, Suedia, Norvegia) lucreaza astazi pentru departamentul Alstom ECS din Bucuresti.

Alstom a pus in functiune la 13 iunie 2011, prima instalatie de desulfurare a gazelor de ardere din Romania, blocul Energetic 3 de la Rovinari. Prin urmare Alstom are cunostinte extrem de solide si detaliate referitoare la conditiile locale si costurile implementarii acestor tipuri de proiecte.

Pe piata romaneasca a instalatiilor de desulfurare semi-uscata (semi-umeda) Alstom promoveaza o tehnologie de ultima generatie, sistemul NID© (Novel Integrated Desulphurisation), utilizat pe scara larga in lumea intreaga (prima centrala echipata cu sistemul NID este in operare din 1996, centrala Laziska din Polonia, 2 grupuri a cate 120 MW). Astazi mai mult de 140 de centrale din lumea intreaga opereaza utilizand sistemul NID©,, cu aplicatii in generarea de energie, industria metalurgica si industria producerii energiei din deseuri.
Schema atasata prezinta diferentele dintre tehnologia Alstom, sistemul NID© si tehnologiile concurente de pe piata:

Sistem NID© Sistem SDA

Sistemul NID© prezinta urmatoarele avantaje :
• Simplitate, robustete si fiabilitate
• Este compact
• Nu necesita sistem de preparare a solutiei de slam – sistem intern de stingere a varului
• Reactiv si produs final uscat – fara apa reziduala
• Colector de particule integrat
• Flexibilitate a apei de proces
• Gaze curate deasupra nivelului de saturatie fara a necesita reincalzire
• Echipamente mai putine
• Mentenanta redusa
• Costuri scazute

Reducerea obtinuta in greutatea instalatiei prin folosirea unui sistem NID comparativ cu alte tehnologii este in intervalul de 10-15%; in plus, fiind un sistem compact, pozitionarea echipamentului se poate face in modul cel mai eficient, realizandu-se astfel reducerea semnificativa a cantitatilor si costurilor pentru canalele de gaze de ardere, tevi, conducte, scari si platforme.

Experienta indelungata in domeniu a permis Alstom sa foloseasca un concept standardizat ce are componentele principale – filtrul cu saci, reactorul/absorberul, silozul pentru produsul de recirculare – predimensionate, ceea ce contribuie la reducerea costului pentru proiectare si al altor servicii specifice proiectului, in avantajul clientilor sai.

Mai mult, Alstom poate reduce costurile si in baza faptului ca detine brevetul asupra tehnologiei pe care o propune si nu are nevoie sa plateasca taxe suplimentare pentru patente, licente sau orice alte taxe care altfel ar trebui luate in considerare in stabilirea pretului.

Un alt element important il reprezinta relatiile stabile pe care Alstom le-a dezvoltat de-a lungul timpului cu principalii furnizori de echipamente si materiale, locali si internationali, calificati si de incredere. Pentru cele doua proiecte pentru care Alstom a depus oferte in prezent – proiectele de desulfurare de la CET 2 IASI si CET SUD TIMISOARA – cea mai mare parte a echipamentelor si materialelor sunt produse de industria romaneasca, prin intermediul partenerilor si furnizorilor nostri locali, doar echipamentele ce nu pot fi fabricate in Romania fiind importate din Europa, ceea ce ne-a permis in ambele proiecte sa avem oferta cea mai scazuta ca pret.

Un alt avantaj semnificativ il reprezinta echipa locala de specialisti dedicata proiectelor Alstom de desulfurare din intreaga lume, cu o vasta experienta pe santiere similare. Centrul din Romania nu este doar capabil de a pune in functiune, dar si sa monitorizeze si sa asigure service-ul in decursul functionarii. Numai ingineria de baza pentru proces este produsa in Europa, in timp ce restul competentelor provin 100% din Romania, prin intermediul know-how-ului si a calificarilor inalte ale inginerilor nostri locali.

Despre Alstom
Alstom este lider mondial in infrastructura pentru productia si transportul energiei electrice, cat si pentru transportul feroviar. Grupul este un punct de referinta pentru tehnologiile inovatoare si ecologice. Alstom construieste cele mai rapide trenuri din lume si metrourile automate cu cea mai mare capacitate, si furnizeaza servicii integrate pentru centrale la cheie si servicii asociate pentru o gama larga de surse de energie, incluzand hidro, nuclear, gaz, carbune si eolian. Alstom propune o gama larga de solutii pentru transportul energiei electrice, in special in domeniul retelelor inteligente (smart grids). Grupul are 93.500 de angajati in 100 de tari si a realizat o cifra de afaceri de 20,9 miliarde de Euro in 2010/11.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *